Πάνος Καμμένος: Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια παγίδα των Γερμανών στον Τσίπρα, με δώρο το Νόμπελ Ειρήνης
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει»

Στη Συμφωνία των Πρεσπών και τη διαπραγμάτευση του 2015 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην εκπομπή «Αρένα» του ΑΝΤ1.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι αποφάσισε να τοποθετηθεί δημοσίως τώρα, τρία χρόνια μετά την αποχώρησή του από την πολιτική, επειδή ο Αλέξης Τσίπρας αποσύρθηκε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν ήταν η Αριστερά που πίεσε τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει στη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτοί που πίεσαν ιδιαίτερα ήταν οι Γερμανοί, αλλά και η αμερικανική πολιτική των Δημοκρατικών», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, συμπληρώνοντας ότι είχε συμφωνήσει με τον τότε εταίρο του ότι δεν θα περνούσε καμιά συμφωνία που περιελάμβανε αλλαγή του ονόματος, όσο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συμμετείχαν στην κυβέρνηση.

«Εκείνο τον χειμώνα, πριν υπογραφεί η Συμφωνία, στη χειμερινή κατοικία του Σέρβου προέδρου Βούτσιτς έγινε μια συνάντηση με τον Τσίπρα, όπου οι Γερμανοί πίεσαν να υπογραφεί η συνθήκη. Εγώ του διεμήνυσα ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσω και πως θα έφευγα από την κυβέρνηση», συνέχισε ο Πάνος Καμμένος και συμπλήρωσε ότι «η προσπάθεια που είχαμε κάνει με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, ήταν ότι δεν θα περάσει θέμα ονομασίας, αλλά θα πηγαίναμε σε μια στρατιωτική τριμερή συμφωνία, που θα έδινε την επέκταση της βάσης του Κοσόβου στα Σκόπια».


«Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια παγίδα που έθεσαν στον Τσίπρα, με δώρο το Νόμπελ Ειρήνης, οι Γερμανοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

Πάνος Καμμένος: Η διαπραγμάτευση, ο Βαρουφάκης και ο Ομπάμα

Στη συνέντευξη ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση του 2015, τις συναντήσεις και τις διαβουλεύσεις που έγιναν προτού υπάρξει συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο.

Περιέγραψε ότι συναντήθηκε στον 24ο όροφο ξενοδοχείου με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου βρισκόταν επίσης ο Γιάνης Βαρουφάκης και οι σύμβουλοι της τότε κυβέρνησης.

«Η πρόταση Βαρουφάκη ήταν την επόμενη ημέρα να αποδεχθούμε την πρόταση της Γερμανίας, του Σόιμπλε και της Μέρκελ για την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ. Το είχε συμφωνήσει ο Βαρουφάκης με τον Σόιμπλε και τους Γερμανούς και θα έπρεπε να το δεχθεί την επόμενη ημέρα στο συμβούλιο κορυφής ο πρωθυπουργός. Του πρότεινα να ζητήσουμε τη συμβολή των ΗΠΑ», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.

«Τηλεφώνησα στον υπουργό Άμυνας και την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και ζήτησα να επικοινωνήσει ο Λευκός Οίκος με τον κ. Τσίπρα», είπε και συμπλήρωσε ότι έπειτα από αυτό υπήρξε η επικοινωνία του τότε προέδρου των ΗΠΑ και του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Εκείνο το βράδυ τα μεσάνυχτα ο Ομπάμα με επικοινωνία με τον Ολάντ έστειλε το επιτελείο των Γάλλων στις Βρυξέλλες όπου όλη τη νύχτα έγιναν οι συνομιλίες για το γαλλικό σχέδιο, το περίφημο μνημόνιο 3. Στις 6 το πρωί έκλεισε η συμφωνία και παρά τις αντιρρήσεις του τότε υπουργού Οικονομικών- που τις επόμενες ημέρες παραιτήθηκε- ο Τσίπρας μπήκε στο συμβούλιο αρχηγών και έγινε η συμφωνία, έχοντας εξασφαλίσει και τη στήριξη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει»

Ο Πάνος Καμμένος εκτίμησε πως «έχει τελειώσει» ο ΣΥΡΙΖΑ και σχολίασε ότι «θα ήταν άδικο» να φύγει εντελώς από την πολιτική σκηνή ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει, αυτή η πολιτική του Τσίπρα τον οδήγησε στη συρρίκνωση και την παραίτηση. Θα ήταν άδικο να φύγει εντελώς από την πολιτική σκηνή. Θα ήταν απώλεια για τον πολιτικό χάρτη της χώρας», είπε. «Θα είναι δύσκολο να αποφασίσει να επιστρέψει. Αν επέστρεφε, δεν θα ήταν με τον ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζουμε σήμερα», συμπλήρωσε. Όσο για τον ίδιο, απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πολιτική.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1