Θάνατος Ιρλανδών στην Ίο: Ο Μαξ πέθανε στο λιμάνι αφού πέρασε μία μέρα αναζητώντας τον φίλο του
Οι σοροί τους βρίσκονται στον Πειραιά, όπου σήμερα θα πραγματοποιηθεί η νεκροψία-νεκροτομή, που θα δώσει απαντήσεις για τα αίτια των θανάτων τους.

Η νεκροψία-νεκροτομή στις σορούς των δύο 18χρονων Ιρλανδών που πέθαναν ξαφνικά το περασμένο Σάββατο, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην Ίο, αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια των θανάτων τους.

Οι σοροί τους βρίσκονται στον Πειραιά, όπου σήμερα θα πραγματοποιηθεί η νεκροψία-νεκροτομή, που θα δώσει απαντήσεις για τα αίτια των θανάτων τους.

Ο ένας από τους 18χρονους βρέθηκε νεκρός σε χωράφι της Ίου με τραύμα στο κεφάλι και ο δεύτερος έχασε τις αισθήσεις του ενώ βρισκόταν στο λιμάνι του νησιού για να αναχωρήσει, σοκαρισμένος από τον θάνατο του φίλου του.

Σχετικά με το τραύμα στο κεφάλι του 18χρονου Μαξ, οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Ίου εκτιμούν ότι προήλθε από την πτώση, αλλά από τις αστυνομικές αρχές εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Ο νεαρός Ιρλανδός διασκέδαζε σε μπαρ του νησιού και κατά την επιστροφή του στο δωμάτιο όπου διέμενε φαίνεται να έχασε τον δρόμο και να έπεσε σε χωράφι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Η εξαφάνισή του δηλώθηκε στην Αστυνομία από τους φίλους του το πρωί της επόμενης ημέρας και ύστερα από κινητοποίηση οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν.

Η νεκροψία-νεκροτομή και οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δείξουν εάν ο Μαξ, που έπεσε στον γκρεμό, είχε καταναλώσει ποτά «μπόμπες», που ενδεχομένως αλλοίωσαν την αντίληψή του, ή μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

 

Στο Νότιο Δουβλίνο οι κάτοικοι είναι σε «σοκ και απόγνωση», όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθυντής του κολεγίου. «Οι νεκροτομές θα δείξουν τα ακριβή αίτια θανάτου», είπε χαρακτηριστικά.

Στο σχολείο τους έχουν ανοιχτεί δύο βιβλία συλλυπητηρίων, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Παράλληλα, προγραμματίζονται λειτουργίες στη μνήμη των δύο παιδιών.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o Μαξ Γουόλ κατέρρευσε και πέθανε λίγες ώρες αφότου είχε περάσει μια μέρα μόνος του, βαθύτατα στενοχωρημένος και αναζητώντας τον φίλο του που τελικά έχασε τη ζωή του.

Ο 18χρονος Μαξ ανησυχούσε τόσο πολύ για τον κολλητό του φίλο, Άντριου Ο’ Ντόνελ, που πήγε σε ένα τυπογραφείο στην Ίο και έφτιαξε αφίσες ώστε να βοηθήσει στον εντοπισμό του.

Στη συνέχεια τις μοίρασε στους κατοίκους του νησιού και τις τοποθέτησε σε διάφορα σημεία της περιοχής.

Μόλις ανακαλύφθηκε το άψυχο σώμα του Άντριου στους πρόποδες ενός γκρεμού, ο Μαξ αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι του στο Δουβλίνο μη μπορώντας να αντέξει τον χαμό του αδελφικού του φίλου.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο νεαρός κατευθύνθηκε προς το λιμάνι της Ίου την Κυριακή έχοντας μαζί το σακίδιο και το τηλέφωνό του. Δεν άντεξε όμως την απώλεια του φίλου του, και άφησε την τελευταία του πνοή ενώ περίμενε το πλοίο.

Σύμφωνα με τους φίλους του, ήταν «συντετριμμένος» από τον θάνατο του Άντριου και αποφάσισε ότι «το πάρτι τελείωσε» και έφτιαξε τις βαλίτσες του.

Η Daily Mail γράφει ότι η αστυνομία άρχισε να αναζητεί τον Άντριου περίπου 24 ώρες μετά την εξαφάνισή του, ξεκινώντας το πρωί της Κυριακής.

Κατάφεραν να εντοπίσουν τον Άντριου από το σήμα του κινητού του τηλεφώνου και ανακάλυψαν τη σορό του στο βάθος ενός γκρεμού

«Έπεσε από απροστάτευτη περιοχή. Αν υπήρχαν προστατευτικά σε κάθε πλευρά του δρόμου καθώς περπατούσε, μπορεί να μην έπεφτε», υποστηρίζει ο διευθυντής του κολεγίου όπου φοιτούσαν μέχρι πρόσφατα τα δύο παιδιά, Kelleher.

«Είναι τραγωδία. Είμαστε όλοι τραυματισμένοι. Αυτοί οι δύο νέοι θα είχαν αφήσει το στίγμα τους στον κόσμο. Ήταν πανέξυπνοι νέοι, σπουδαίοι παίκτες ράγκμπι και ο Άντριου ήταν επίσης ένας ικανός ποδοσφαιριστής που έπαιζε για την Belmont. Θα έπρεπε να γιορτάζουμε τις επιτυχίες τους, αλλά οι γονείς τους είναι σε ένα πλοίο με δύο κουτιά που περιέχουν τα σώματα των γιων τους», συμπλήρωσε.

Ο διευθυντής σημείωσε ότι οι θάνατοί τους δεν σχετίζονται μεταξύ τους και εκτίμησε πως τα ποτά που ήπιαν δεν είχαν «πειραχτεί».

Ιρλανδοί ντετέκτιβ βρίσκονται στην Ίο για να βοηθήσουν την τοπική αστυνομία στις έρευνές της.

Ο κ. Kelleher είπε ότι ο Μαξ είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς πριν από μερικά χρόνια. Επιβεβαίωσε ότι ο Άντριου είχε πάει σε κλαμπ και έπινε πριν αποχωριστεί τους φίλους του για να επιστρέψει στο κατάλυμά του.

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;