Ιταλία: Πρόστιμο 18.000 στον τουρίστα που χάραξε το Κολοσσαίο - «Δεν ήξερα ότι ήταν αρχαίο μνημείο»
Ο 27χονος ζητάει συγγνώμη «από τους Ιταλούς, αλλά και από όλο τον κόσμο» για την ζημιά που προκάλεσε σε ένα μνημείο «το οποίο, εκ των πραγμάτων, αποτελεί μέρος της διεθνούς πολιτιστικής κληρονομιάς», όπως υπογραμμίζει.

Ο τουρίστας που την περασμένη εβδομάδα χάραξε τα αρχικά γράμματα του ονόματός του και της κοπέλας του σε τοίχο του Κολοσσαίου, στην Ιταλία, ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, η οποία, όπως υποστηρίζει, οφείλεται σε άγνοια της ιστορικής πραγματικότητας.

Ο 27χρονος γυμναστής, Ιβάν Ντιμιτρόφ, από τη Βουλγαρία, ο οποίος ζει μόνιμα στο Μπρίστολ της Μεγάλης Βρετανίας, ταυτοποιήθηκε, ύστερα από συντονισμένη προσπάθεια της ιταλικής αστυνομίας, της Ιταλικής Ενωσης Ξενοδόχων και των εργαζομένων στο Κολοσσαίο και πρόκειται να του επιβληθεί πρόστιμο ύψους δεκαοκτώ χιλιάδων ευρώ.

Σε επιστολή του προς τον δήμαρχο της Ρώμης, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, και τους κατοίκους της Αιώνιας Πόλης, ο Ντιμιτρόφ ζητάει συγνώμη από όλους όσοι «με προσήλωση και θυσίες προστατεύουν την ανεκτίμητη ιστορική και πολιτιστική αξία του Κολοσσαίου», ενώ, παράλληλα, προσθέτει ότι «δεν είχε καταλάβει πως βρισκόταν στον πασίγνωστο αυτόν χώρο και μόνο στη συνέχεια πληροφορήθηκε πως επρόκειτο για αρχαίο μνημείο».

Ο νέος, στη σύντομη επιστολή του, ζητεί συγγνώμη «από τους Ιταλούς, αλλά και από όλο τον κόσμο» για τη ζημιά που προκάλεσε σε ένα μνημείο «το οποίο, εκ των πραγμάτων, αποτελεί μέρος της διεθνούς πολιτιστικής κληρονομιάς», όπως υπογραμμίζει.

Υπενθυμίζεται πως ο βανδαλισμός είχε προκαλέσει τεράστια κινητοποίηση στις αρμόδιες αρχές, με τον υπουργό Πολιτισμού της Ιταλίας να ζητάει τον εντοπισμό και την τιμωρία του άνδρα.

«Το θεωρώ εξαιρετικά σοβαρό, αναξιοπρεπές και δείγμα μεγάλης αγένειας ένας τουρίστας να βανδαλίζει ένα από τα πιο διάσημα σημεία στον κόσμο, ένα ιστορικό μνημείο, όπως το Κολοσσαίο, για να χαράξει το όνομα της αρραβωνιαστικιάς του», είχε δηλώσει τότε μέσω Twitter ο Τζενάρο Σαντζιουλιάνο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
07 Μαϊ. 2024
Παρ
22:00
-
Μπο
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
07 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;