ΣΥΡΙΖΑ: Η ΚΟ συνεδριάζει για τον νέο πρόεδρο - Ποιος θα μπει επικεφαλής;
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καλείται να εκλέξει τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα

Μετά την ανακοίνωση παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος θα συνεδριάσει για την εκλογή του νέου επικεφαλή.

Τυπικά πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας αυτή τη στιγμή και για το μεταβατικό στάδιο θα υπάρξει ένας προσωρινός επικεφαλής της ΚΟ για να εκπροσωπεί το κόμμα και τους βουλευτές του στο Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αυτή θα είναι η Όλγα Γεροβασίλη, ως πρόσωπο κοινής αποδοχής. Μάλιστα, θα έχει το σύνολο των αρμοδιοτήτων που προβλέπονται στο Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρόεδρο της ΚΟ.

Εκτός απροόπτου, μέσα στον Ιούλιο θα τρέξουν οι διεργασίες για την επιλογή του νέοy προέδρου του κόμματος και επικεφαλή της ΚΟ.

Τα ονόματα που παίζουν δυνατά για την διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα είναι αυτά της Έφης Αχτσιόγλου, του Αλέξη Χαρίτση και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η πρώτη κοινοβουλευτική μάχη που αναμένεται για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή των προγραμματικών δηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 8 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 10 Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;