Ευρωπαϊκή Ένωση: 970 προσλήψεις με πτυχίο οικονομικών και μισθό από 3.080 ευρώ
Τον διαγωνισμό διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) - Ποιους τομείς αφορά

Περίπου 970 διοικητικούς υπαλλήλους στον οικονομικό τομέα πρόκειται να προσλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με πτυχίο και ικανοποιητική γνώση μια τουλάχιστον ξένης γλώσσας (επίπεδο Β2).

Ο μισθός των νέων διοικητικών υπαλλήλων θα ξεκινά από 3.080 ευρώ (βαθμός AD 6) και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 25η Ιουλίου.

Τον διαγωνισμό διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO), ενώ οι επιτυχόντες θα μοιραστούν στους εξής τομείς:

  • Μικροοικονομία/μακροοικονομία – 300 θέσεις
  • Χρηματοοικονομικά – 348 θέσεις
  • Βιομηχανική οικονομία – 322 θέσεις

Τα καθήκοντα των υποψηφίων ανά τομέα είναι τα εξής:

– Μικροοικονομία/μακροοικονομία

1. Διασφάλιση της εποπτείας και της υποβολής εκθέσεων σχετικά με τις οικονομικές, μακροχρηματοπιστωτικές και φορολογικές/δημοσιονομικές εξελίξεις και πολιτικές των κρατών μελών, της ζώνης του ευρώ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σημαντικών χωρών-εταίρων (συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Κίνας και των γειτονικών χωρών της ΕΕ).

2. Κατάρτιση οικονομικών και φορολογικών/δημοσιονομικών προγνώσεων.

3. Ανάλυση μακροοικονομικών/μακροχρηματοπιστωτικών δεικτών, της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και των ανισορροπιών ή σχεδιασμός, εφαρμογή και/ή αξιολόγηση μέτρων πολιτικής για τη μείωση των ανισορροπιών.

4. Συμβολή στη διαμόρφωση και αξιολόγηση οικονομικών πολιτικών, μεταξύ άλλων σε τομείς όπως η δημοσιονομική και νομισματική πολιτική, οι μακροχρηματοπιστωτικές πολιτικές, η ενέργεια, η απασχόληση, η εκπαίδευση και άλλες διαρθρωτικές πολιτικές που αποσκοπούν στην προώθηση των επενδύσεων και της ανάπτυξης, των δημόσιων οικονομικών, του ανταγωνισμού, της βιομηχανικής πολιτικής, των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των αγορών.

– Χρηματοοικονομικά

1. Διασφάλιση εποπτείας και ανάλυση της λειτουργίας των χρηματοπιστωτικών αγορών ή τμημάτων αγορών των κρατών μελών, της ζώνης του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και διαπίστωση ύπαρξης πιθανών αδυναμιών της αγοράς και δόλιας τιμολόγησης.

2. Ανάλυση και αξιολόγηση της βιωσιμότητας, των επιδόσεων και της διατηρησιμότητας χρηματοπιστωτικών οργανισμών και αγορών στα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ακολουθούν πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής. Αυτό μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ανάλυση των ιδίων κεφαλαίων και των ειδικών απαιτήσεων προληπτικής εποπτείας για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τον έλεγχο ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων (κληροδοτημένων) και την αξιολόγηση των επιχειρηματικών σχεδίων.

3. Διενέργεια ανάλυσης για την υποστήριξη της διαμόρφωσης και αξιολόγησης πολιτικών που συνδέονται με την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ) και τη ρύθμιση των χρηματαγορών, των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των χρηματοοικονομικών υποδομών.

4. Ανάπτυξη νομοθεσίας για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και υπηρεσίες σχετικά με την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης και της Ένωσης Κεφαλαιαγορών. Αυτό περιλαμβάνει την εκτέλεση καθηκόντων ρυθμιστικού ελέγχου κατά τη διάρκεια της νομοθετικής διαδικασίας.

– Βιομηχανική οικονομία

1. Ανάλυση των κινήτρων των επιχειρήσεων και των ανταγωνιστικών αλληλεπιδράσεων, για παράδειγμα σε σχέση με την άσκηση ισχύος στην αγορά και τον αντίκτυπό της, σε διάφορους τομείς (συμπεριλαμβανομένων της ενέργειας, των μεταφορών, των τραπεζών, των ψηφιακών αγορών, της μεταποίησης, της υγείας κ.λπ.).

2. Εφαρμογή οικονομικής ανάλυσης σε υποθέσεις ανταγωνισμού (συγχωνεύσεις, αντιμονοπωλιακές πρακτικές και κρατικές ενισχύσεις).

3. Διενέργεια οικονομικής ανάλυσης στο πλαίσιο της βιομηχανικής πολιτικής και της ενιαίας αγοράς της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνονται οικονομική ανάλυση της καινοτομίας, υιοθέτηση και διάδοση τεχνολογίας, βιομηχανικά οικοσυστήματα και βιομηχανικοί τομείς.

4. Διενέργεια οικονομικής ανάλυσης των αλυσίδων εφοδιασμού, των στρατηγικών εξαρτήσεων και της ενσωμάτωσης των ροών αγαθών και υπηρεσιών στην ενιαία αγορά της ΕΕ.

Υποβολή αίτησης

Για να υποβάλει αίτηση υποψηφιότητας, ο υποψήφιος ή η υποψήφια θα πρέπει να διαθέτει ατομικό λογαριασμό EPSO ή να τον δημιουργήσει.

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν την αίτηση ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της EPSO έως την Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 στις 12:00 το μεσημέρι, (ώρα Βρυξελλών).

Έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2023 στις 12:00 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών, οι υποψήφιοι θα πρέπει να τηλεφορτώσουν, στον λογαριασμό τους EPSO, σαρωμένα αντίγραφα των δικαιολογητικών εγγράφων προς υποστήριξη των δηλώσεων που περιλαμβάνονται στο έντυπο της αίτησής τους.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;