Χριστίνα Αλεξοπούλου: Η νέα υφυπουργός που υποστηρίζει τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού» και τάσσεται κατά των αμβλώσεων
Οι θέσεις της Χριστίνας Αλεξοπούλου κατά των αμβλώσεων έρχονται ξανά στην επικαιρότητα μετά την υπουργοποίησή της - Επικριτικά σχόλια στο Twitter

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία εκλέχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία στην Αχαΐα, έχει ξεσηκώσει αρκετές αντιδράσεις για τις θέσεις της κατά των αμβλώσεων και την φανερή υποστήριξή της στη θεωρία προστασίας του «αγέννητου παιδιού». Μάλιστα, η κα. Αλεξοπούλου έχει οριστεί ως υφυπουργός Υποδομών στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Η επιλογή της κυρίας Αλεξοπούλου για τη θέση της υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών προκαλεί ήδη αντιδράσεις εξαιτίας παλαιότερων θέσεών της, οι οποίες βγήκαν και πάλι στη δημοσιότητα. Οι θέσεις της κρίνονται αντίθετες με το δικαίωμα της γυναίκας στην αυτοδιάθεση του σώματός της.

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου, μέσα από μήνυμά της στο Τwitter το 2019, είχε υποστηρίξει την προστασία του «αγέννητου παιδιού». Στην ανάρτησή της είχε βάλει ένα δημοσίευμα του εκκλησιαστικού site romfea.gr, το οποίο αναφερόταν στη θεωρία αυτή και έπαιρνε ξεκάθαρη θέση κατά των αμβλώσεων.

Η σκοταδιστική αυτή αντίληψη κατά των αμβλώσεων και κατά της αυτοδιάθεσης του σώματος της γυναίκας, δυστυχώς, είναι ευρέως διαδεδομένη σε κύκλους της Εκκλησίας και η νέα υφυπουργός Υποδομών φαίνεται να την υιοθετεί μέσα από αυτή της την ανάρτηση, στην οποία είχε γράψει:

«Η προστασία του αγέννητου παιδιού, συνιστά κορυφαίο ζήτημα ηθικής και αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα στην αντιμετώπιση του δημογραφικού. Διότι «το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος, εικόνα Θεού, εξ άκρας συλλήψεως»

Η κ. Αλεξουπούλου είναι, πλέον, υφυπουργός στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη και μέσα από το tweet της είναι ξεκάθαρο πως παίρνει θέση κατά των αμβλώσεων. Η παρουσία τέτοιων απόψεων μέσα στο νέο κυβερνητικό σχήμα μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά για τους αγώνες και τις κατακτήσεις που έχουν κάνει αρκετές δεκαετίες τώρα οι γυναίκες ως προς το αναφαίρετο δικαίωμα που έχουν να αποφασίζουν για το σώμα τους και να μην ποινικοποιούνται οι επιλογές τους. Δυστυχώς, τέτοιες πεποιθήσεις και προτάσεις μας θυμίζουν άλλους καιρούς και φέρνουν σκοταδιστικές αντιλήψεις μέσα στη νέα κυβέρνηση.

Η συζήτηση γύρω από τα θέματα αυτά έχουν έρθει ξανά στην επιφάνεια το τελευταίο διάστημα από το εξωτερικό με αρκετές πολιτείες της Αμερικής να έχουν απαγορεύσει την άμβλωση, δηλαδή έχουν απαγορεύσει τη δυνατότητα των γυναικών να αποφασίζουν για το ίδιο τους το σώμα. Τέτοιου είδους πεποιθήσεις φαίνεται να βρίσκουν έδαφος σε διάφορους συντηρητικούς και πολλές φορές ακροδεξιούς κύκλους και στη χώρα μας.

Με την υπουργοποίηση της κ. Αλεξοπούλου, η υποστήριξή της στη θεωρία αυτή, ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα, προκαλώντας ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια. Στο Twitter τα σχόλια ήταν πολύ επικριτικά και έκαναν λόγο για σκοταδισμό και Μεσαίωνα.

Η ανακοίνωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει:

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι θα φτιάξει «κυβέρνηση ενός κόμματος, αλλά όχι ενός χρώματος», δεν φανταζόμασταν ότι στις «αποχρώσεις» θα περιλαμβάνονται και θέσεις της «Νίκης».

Η κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, νέα υφυπουργός υποδομών, έχει τοποθετηθεί στο παρελθόν κατά της άμβλωσης και της αυτοδιάθεσης του γυναικείου σώματος μιλώντας για τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού».

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει μια σαφή απάντηση για αυτή την επιλογή του. Όπως φαίνεται, στη «Δεξιά του Κυρίου» τα αυτονόητα δικαιώματα των γυναικών δεν έχουν θέση»

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;