Οι 10 υγιεινές τροφές που θα έπρεπε να τρώμε πιο συχνά
Ανακαλύψτε τις δέκα τροφές με πολλά οφέλη που πρέπει να καταναλώνουμε πιο συχνά.

Η ποικιλία είναι το κλειδί για μια υγιεινή ισορροπημένη διατροφή, όπως συμφωνούν όλοι οι διατροφολόγοι. Η κατανάλωση μιας μεγάλης γκάμας τροφών είναι απαραίτητη για να παρέχουμε στον οργανισμό μας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την καλή λειτουργία του. Πόσο εύκολο όμως είναι στην πράξη; Οι περισσότεροι άνθρωποι κινούμαστε με βάση τη δύναμη της συνήθειας, επαναλαμβάνουμε την ίδια ρουτίνα και καταλήγουμε να καταναλώνουμε μια σειρά τροφών ξανά και ξανά.

Μήπως όμως η διατροφή σας έχει ανάγκη από μια ανανέωση;

Ανακαλύψτε τις δέκα τροφές με πολλά οφέλη που πρέπει να καταναλώνουμε πιο συχνά.

Φασόλια
Τα φασόλια μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα γλυκόζης στον οργανισμό, να ρυθμίσουν την κακή χοληστερόλη όπως και την αρτηριακή πίεση. Ένας ακόμα λόγος για να τα προσθέσετε στην διατροφή σας είναι πως ενδυναμώνουν τα οστά, χάρη στην περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, Ω3, ασβέστιο, ποτάσιο και φωσφόρο.

Κόκκινο κρεμμύδι
Εκτός από έντονη γεύση, το κόκκινο κρεμμύδι είνα πλούσιο σε βιταμίνες Ψ,Κ, Β12, ασβέστιο, μαγνήσιο και ποτάσιο. Περιέχει επίσης κερσετίνη, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει από τις αλλεργίες και τις καρδιακές παθήσεις. Απολαύστε το σε μια ελληνική σαλάτα με ντομάτα και φέτα.

Σαρδέλες
Είναι πλούσιες σε Ω3 και ακόρεστα λιπαρά που μειώνουν τα τριγλυκερίδια, βελτιώνουν την καλή χοληστερόλη και βοηθούν σε ασθένειες όπως η αθηροσκλήρωση. Αυτό το ψάρι βρίσκεται ανάμεσα στις λίγες τροφές που περιέχουν βιταμίνη D, την οποία και προσλαμβάνουμε μόνο μέσω του ήλιου.

Κάπαρη
Η κάπαρη περιέχει πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που επιβραδύνουν την διαδικασία της γήρανσης. Ενδυναμώνουν την μικροκυκλοφορία του αίματος και λειτουργούν επίσης σαν ένα φυσικό διουρητικό.

Κάρδαμο
Πλούσιο σε βιταμίνη C, σίδηρο, ασβέστιο, φωσφόρο. Βοηθά στην καλύτερη πέψη και την αποτοξίνωση, ενώ καταπολεμούν και την κατακράτηση υγρών, ενώ αποτελεί και φυσικό αντιοβιωτικό.

Γλυκοπατάτα
Οι γλυκοπατάτες αποτελούν μια πολύ καλή πηγή φλαβονοειδών, βιταμινών C και A, αντιοξειδωτικών που έχουν επίσης αντιγηραντικές ιδιότητες.

Kale
Αποτελεί ίσως το απόλυτο superfood, καθώς περιέχει φλαβονοειδή, βιταμίνες A, C, K, E, B, ασβέστιο για τα οστά, ψευδάργυρο για το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά και σίδηρο.

Μανιτάρια
Τα μανιτάρια είναι χαμηλά σε θερμίδες αλλά με μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό και το καρδιοαγγειακό σύστημα.

Κεχρί
Δεν περιέχει γλουτένη ενώ έχει και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Το κεχρί είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά όπως το μαγνήσιο, το ασβέστιο, ο σίδηρος και ο φωσφόρος, στοιχεία απαραίτητα για υγιή μαλλιά και λαμπερό δέρμα.

Ρόκα
Η ρόκα είναι χαμηλή σε θερμίδες, πλούσια σε αντιοξειδωτικά, με αντιφλεγμονώδεις και αντιγηραντικές ιδιότητες.

Πηγή: Vogue

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
6'
5 - 6
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
7'
5 - 3
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;