Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: «Ανησυχητικό σημάδι η ενίσχυση της ακροδεξιάς»
«Αν επιβεβαιωθεί το exit poll, είναι προφανώς ένα αρνητικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και για το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων»

Είναι πολύ ανησυχητικό σημάδι η ενίσχυση της ακροδεξιάς, επεσήμαναν μεταξύ άλλων στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανακοίνωση του exit poll.

«Αν επιβεβαιωθεί το exit poll, είναι προφανώς ένα αρνητικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και για το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων», ανέφεραν στελέχη της Κουμουνδούρου, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μετά την ανακοίνωση του exit poll για τις δεύτερες εκλογές 2023.

Οι ίδιες πηγές εξέφρασαν την άποψη ότι αυτό είχε προεξοφληθεί σε μεγάλο βαθμό από το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών και σημείωσαν πως ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί μια τέτοια διαφορά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφεραν τα στελέχη του κόμματος, αυτό ήταν ακόμη πιο δύσκολο, καθώς ως δύναμη εναλλακτικής διακυβέρνησης προς τη ΝΔ, δεν ήταν πια εφικτό να έχει αφήγημα εκλογικής νίκης.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου υπογράμμισαν πως είναι «πολύ ανησυχητικό σημάδι η ενίσχυση της ακροδεξιάς, που φαίνεται να έχει μεγάλη επιρροή στη νέα Βουλή». Αυτό, ανέφεραν, είναι σημάδι «συντηρητικής μετατόπισης της κοινωνίας», αλλά παράλληλα επέρριψαν ευθύνες στη ΝΔ, για τους χειρισμούς της σε κρίσιμα θέματα, όπως η νομοθετική παρέμβαση για το κόμμα Κασιδιάρη και της καταλόγισαν ότι «έφτιαξε ένα πεδίο αναμέτρησης με διολίσθηση σε σκληρό εθνικιστικό λόγο».

Τέλος, οι πηγές της Κουμουνδούρου, επεσήμαναν ότι είναι σημαντικό πως το κόμμα «στάθηκε όρθιο» και με αυτές τις συνθήκες και συμπλήρωσαν πως αυτοί έδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ «την εντολή για την αξιωματική αντιπολίτευση».

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;