Εκλογές 2023 - Κουτσούμπας: «Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι συγκυριακή, ούτε ευκαιριακή»
Εκλογές 2023: Οι πρώτες δηλώσεις του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, για το αποτέλεσμα της κάλπης της 25ης Ιουνίου.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας παραχώρησε τις πρώτες δηλώσεις τους μετά το αποτέλεσμα στις δεύτερες εκλογές 2023. Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ευχαρίστησε «τους χιλιάδες ψηφοφόρους που ενίσχυσαν με την ψήφο τους το ΚΚΕ».

Όπως ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Κουτσούμπας:

«Οι βουλευτές θα βρεθούν εκεί που έχουν υποσχεθεί, δίπλα στους εργαζόμενους, στις λαϊκές δυνάμεις, στη νεολαία. Και φαίνεται ότι η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι συγκυριακή, ευκαιριακή.

Δείχνει αγωνιστικούς δεσμούς στους τόπους δουλειάς, στη γειτονιά, στο χωριό, στους χώρους Υγείας, Παιδείας, του Πολιτισμού, που αντέχουν και διευρύνονται και ανάλογα πρέπει να δυναμώσουν και να διευρυνθούν από εδώ και πέρα ακόμη περισσότερο.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά. Είναι κρίσιμο με όλους όσοι προσέγγισαν το κόμμα μας αυτήν την περίοδο, ανεξάρτητα τι έκαναν σε αυτές τις εκλογές, να συνεχιστεί η συζήτηση, η κοινή δράση, για την ανάπτυξη της εργατικής λαϊκής πάλης, την άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος. Με βάση το αποτέλεσμα έχουμε αύξηση σε ποσοστό και σε ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι ενώ το ποσοστό του ΚΚΕ είναι 7,7%, παρατηρείται μείωση σε βουλευτές που οφείλεται μόνο στον:

«Καλπονοθευτικό νόμο της Νέας Δημοκρατίας, που κλέβει βουλευτικές έδρες μας»

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε:

«Συνολικά μέσα σε έναν αρνητικό πολιτικό συσχετισμό που συνεχίζει να παραμένει, εκφράζεται μια δυναμική ανόδου της εκλογικής επιρροής του κόμματος που συνεχίζεται και αποτελεί θετικό στοιχείο και αυτής της εκλογικής μάχης και του αποτελέσματος. Μια δυναμική που έχει ευρύτερη απήχηση από την εκλογική της έκφραση και εκφράστηκε με αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων όλα αυτά τα χρόνια.

Η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη για τον λαό μας. Το ΚΚΕ θα κάνει πράξη τη δέσμευσή του ότι θα βρεθεί στο μετερίζι μιας 100% μαχητικής αντιλαϊκής αντιπολίτευσης. Ο ελληνικός λαός να μην δείξει καμία αναμονή, να μην δώσει καμία περίοδο χάριτος, ιδιαίτερα ένα μεγάλο τμήμα του λαϊκού κόσμου που ψήφισε Νέα Δημοκρατία με βαριά καρδιά. Από αύριο η εργατική τάξη, οι λαϊκές δυνάμεις, θα βρίσκονται σε νέο γύρο επίθεσης στο φόντο νέων εξελίξεων και δεδομένων»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατέληξε στις πρώτες δηλώσεις του μετά το αποτέλεσμα στις εκλογές 2023 λέγοντας:

«Το ΚΚΕ θα δίνει διαρκώς τη μάχη, θα είναι η φωνή του λαού. Το ΚΚΕ θα παρακολουθεί και θα συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση που αντικειμενικά θα ανοίξει μετά την μεγάλη άνοδο της αυτοδύναμης πλέον ΝΔ, την καθίζηση του ενός πόλου της σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως όμως την πολιτική συναίνεσης στις παραπάνω δεσμεύσεις που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ. Με αφορμή το αποτέλεσμα θα δρομολογηθούν διεργασίες»

 

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;