To ΥοuTube θέλει να προσθέσει δυνατότητα αυτόματης μεταγλώττισης
Φυσικά με τη βοήθεια AΙ χάρη στην τεχνολογία της Aloud.

Μία πολύ χρήσιμη δυνατότητα φαίνεται πως θα αποκτήσει σύντομα το YouTube , με την εταιρεία να πειραματίζεται με τη δυνατότητα μεταγλώττισης των βίντεο που ανεβαίνουν στην πλατφόρμα, με τη βοήθεια εργαλείων AI. Όπως ανακοίνωσε στην πρόσφατη VidCon, η YouTube έχει επιστρατεύσει την ομάδα του Aloud από το πρόγραμμα incubation Area 120 της Google, για να προσφέρει δυνατότητα αυτόματης μεταγλώττισης.

Πως λειτουργεί η όλη διαδικασία; Όπως περιγράφει η ομάδα της Aloud η τεχνολογία της κάνει στην αρχή μία απομαγνητοφώνηση του ήχου από το αρχικό βίντεο, το οποίο μπορείτε να το ελέγξετε και να κάνετε τυχόν διορθώσεις. Έπειτα παίρνει το αρχείο αυτό, το μεταφράζει και παράγει την μεταγλώττιση.

Ο Amjad Hanif, εκπρόσωπος του YouTube, δήλωσε στο “The Verge” ότι η εταιρεία δοκιμάζει ήδη το εργαλείο της Aloud με εκατοντάδες δημιουργούς της πλατφόρμας και πως παρόλο που αυτή τη στιγμή το Aloud υποστηρίζει μεταγλώττιση μόνο σε λίγες γλώσσες – συγκεκριμένα σε Αγγλικά, Ισπανικά και Πορτογαλικά – στόχος τους είναι να προσθέσουν περισσότερες το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ εργάζονται προκειμένου το μεταγλωττισμένο αρχείο να θυμίζει τη φωνή του αρχικού δημιουργού, να είναι πιο εκφραστικό και να έχει καλύτερο συγχρονισμό (lip sync) και όλα αυτά εντός του 2024.

Αν θες να δεις το αποτέλεσμα μιας τέτοιας αυτόματης μεταγλώττισης, βάλε να παίξει το βίντεο που ακολουθεί και από τις ρυθμίσεις επέλεξε στον ήχο αντί για την αγγλική γλώσσα, την ισπανική μεταγλώττιση.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;