Πεκίνο: Καύσωνας και 40 βαθμοί - Κόκκινος συναγερμός για πρώτη φορά από το 2014
Χθες, Πέμπτη στο Πεκίνο καταρρίφθηκε το ρεκόρ για τη θερμότερη ημέρα του Ιουνίου καθώς καταγράφηκε θερμοκρασία 41,1 βαθμών Κελσίου.

Με ένα σχεδόν πρωτοφανές κύμα καύσωνα είναι αντιμέτωπο το Πεκίνο αλλά και μεγάλο μέρος της βόρειας Κίνας με τη θερμοκρασία να πλησιάζει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα το πρωί εκδόθηκε κόκκινος συναγερμός, το υψηλότερο επίπεδo, για 185 περιφέρειες της βόρειας και της ανατολικής Κίνας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας, της μητρόπολης Τιανζίν καθώς και των επαρχιών Χεμπέι και Σαντόνγκ.

Η Κίνα έχει ένα σύστημα προειδοποίησης τεσσάρων βαθμίδων, με το «κόκκινο» επίπεδο να είναι το υψηλότερο και να ακολουθούν το πορτοκαλί, το κίτρινο και το μπλε. Είναι η πρώτη φορά από το 2014 που ανακοινώνεται κόκκινος συναγερμός για το Πεκίνο, όπου η θερμοκρασία ενδέχεται να φτάσει και πάλι σήμερα τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Οι ιδιαίτερα ψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο στην Κίνα, κυρίως στο νότιο και το δυτικό τμήμα της χώρας. Οι κάτοικοι του Πεκίνου επίσης έχουν συνηθίσει στη ζέστη αυτή την περίοδο του έτους. Όμως η χώρα είναι αντιμέτωπη τους τελευταίους μήνες με ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα και ασυνήθιστες θερμοκρασίες, φαινόμενα που εντείνονται λόγω της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Χθες, Πέμπτη στο Πεκίνο καταρρίφθηκε το ρεκόρ για τη θερμότερη ημέρα του Ιουνίου καθώς καταγράφηκε θερμοκρασία 41,1 βαθμών Κελσίου. Στους δρόμους του Πεκίνου, οι κάτοικοι φορούσαν σήμερα μάσκα και καπέλα για να προστατευθούν από τον ήλιο.

Στην παράκτια επαρχία Σαντόνγκ, που βρέχεται από την Κίτρινη Θάλασσα, η θερμοκρασία έφτασε τοπικά τους 43 βαθμούς χθες.Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, 17 μετεωρολογικοί σταθμοί στην Κίνα κατέγραψαν θερμοκρασίες ρεκόρ. Το ισχυρό κύμα καύσωνα αναμένεται να επιμείνει στη βόρεια και την ανατολική Κίνα για τουλάχιστον οκτώ ημέρες, προειδοποίησε σήμερα η μετεωρολογική υπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
FT
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
FT
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΤΕΛ
66 - 104
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΤΕΛ
77 - 62
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;