Sweet Summer Sun Music Festival: Μια βραδιά γεμάτη Jazz την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 στη σκηνή της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων
Sweet Summer Sun Music Festival: Μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά χρονικά διοργάνωση. Μια ανοιχτή βεντάλια της παγκόσμιας Jazz σκηνής, με μουσικούς και συγκροτήματα από όλον τον κόσμο

Μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά χρονικά διοργάνωση. Μια ανοιχτή βεντάλια της παγκόσμιας Jazz σκηνής, µε μουσικούς και συγκροτήματα από όλον τον κόσμο. Μια βραδιά γεμάτη Jazz ήχους και δυναμικές μελωδίες, την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 στη σκηνή της Τεχνόπολης Δήµου Αθηναίων.
Με το super group “The Aristocrats”, τους βιρτουόζους “Take Off Collective” και τους Έλληνες “NUKeLEUS trio” και “Soulstice” να ανακατεύουν jazz, blues και funk µε δόσεις rock, σύγχρονης κλασικής µουσικής, ακόµη και metal, δημιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό αυθεντικότητας και καινοτομίας.

Ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό ταξίδι στην ανεξερεύνητη πλευρά του ήχου, όπου τα μουσικά σύνορα πέφτουν και όλες οι ακροβασίες επιτρέπονται.

The Aristocrats

Δηµιουργήθηκαν λίγο πολύ σαν ένα στοίχημα προκειμένου να παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα που θα αναδείκνυε τις δυνατότητες των οργάνων τους σε πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής, στο πλαίσιο του Anaheim NAMM Show της Καλιφόρνιας το 2011. Όταν όµως η συναυλία τους τελείωσε, οι τρεις δεξιοτέχνες διαπίστωσαν πως είχαν ήδη δηµιουργήσει ένα super group που έπρεπε να συνεχίσει! Οι Aristocrats, είχαν γεννηθεί από τρεις σπουδαίους βιρτουόζους: τον κιθαρίστα Guthrie Govan (που έχει συνεργαστεί µε ονόµατα όπως οι Steve Wilson, Hans Zimmer, Asia/GPS), τον ντράµερ Marco Minnemann (Steve Wilson, Joe Satriani, Steve Hackett) και τον µπασίστα Brian Beller (Joe Satriani, Steve Vai, Steve Hackett).

Οι Aristocrats αποτελούν ένα μουσικό τρίο που ανακατεύει μουσικά στυλ µε μαεστρία. Τη jazz βεβαίως, αλλά και τη funk µε rock δυναμικές και metal περάσματα, ένα μείγµα εκρηκτικό, λικνιστικό, που φέρνει κοντά τον Frank Zappa µε τον Jimi Hendrix και τον John Coltrane µε την Chick Corea Electric Band. Αυτοί είναι οι Aristocrats, που δημιουργούν σε κάθε τους εμφάνιση µία ηχητική φαντασμαγορία πάνω στη σκηνή. Από το 2011 που ηχογράφησαν το ντεμπούτο τους έως σήμερα, έχουν παίξει σε δεκάδες φεστιβάλ και σκηνές σε όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα έχουν ηχογραφήσει τρία live albums, γεγονός που αποδεικνύει τη δυνατή και επιβλητική τους παρουσία επί σκηνής. Και τώρα, µε πολύ αέρα στα πανιά τους, οι Aristocrats έρχονται και στην Ελλάδα ως headliners του Sweet Summer Sun Music Festival στο πλαίσιο του δικού τους Defrost Tour που τους ταξιδεύει από τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη μέχρι την Ασία!

Sweet Summer Sun Festival

Take off Collective

Ο Matt Garrison, ο Marko Djordjevic και ο Ole Mathisen είναι τα τρία φλογερά ταλέντα που απαρτίζουν τους Take Off Collective! Ο κάθε ένας από αυτούς φέρνει μαζί του τη μοναδική του προσέγγιση και την ανεπανάληπτη ενέργειά του. Η συνάντηση αυτών των μουσικών είναι απλά εκρηκτική! Ετοιμαστείτε για μια μοναδική εμπειρία από τον κόσμο της jazz!

Meet Matt Garrison: Μπασίστας των βιρτουόζων Take Off Collective.

Sweet Summer Sun Music Festival

Γεννημένος στις 2 Ιουνίου 1970 στη Νέα Υόρκη, ο Matt Garrison είναι γιος του Jimmy Garrison (θρυλικού μπασίστα του John Coltrane) και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ανάμεσα από μουσικούς, χορευτές, συγγραφείς, ποιητές και εικαστικούς καλλιτέχνες.
Λίγο πριν κλείσει τα 10 του χρόνια, η οικογένειά του μετακόμισε στη Ρώμη και εκεί ο Matthew ξεκίνησε να μελετά πιάνο και μπάσο. Το 1988, επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου έζησε για δύο χρόνια με τον νονό του, τον ντράμερ Jack DeJohnette μελετώντας δίπλα του εντατικά. Το 1989, ο Matthew έλαβε μία υποτροφία για να σπουδάσει στο Berklee College of Music. Εκεί ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα συνεργαζόμενος με μεγάλα ονόματα όπως οι Herbie Hancock, ο Joe Zawinul, η Chaka Khan, ο Paul Simon, η Whitney Houston, ο Wayne Shorter, ο John Mclaughlin, ο Michael Brecker, ο John Scofield κ.ά.

Meet Marko Djordjevic: Nτράμερ των Take Off Collective.

Sweet Summer Fun Festival

Ένας μουσικός με μοναδική τεχνική και αισθητική! Οι συνεργασίες του είναι εντυπωσιακές, καθώς έχει παίξει και ηχογραφήσει με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως Wayne Krantz, Jonah Smith, Clarence Spady και πολλούς άλλους. Ο Σέρβος καλλιτέχνης έχει κερδίσει τον σεβασμό της διεθνούς μουσικής κοινότητας, με κριτικούς να τον αποθεώνουν. Το Criticaljazz.com του έδωσε 5 αστέρια για το 4ο άλμπουμ του με την μπάντα Marko Djordjevic & Sveti, ενώ ο Richard Sheinin της San Diego Chronicle το χαρακτήρισε ένα από τα καλύτερα jazz άλμπουμ της χρονιάς! Πέρα από την εμφάνιση στα μεγαλύτερα φεστιβάλ ντραμς, όπως το Montreal Drumfest και το London Drum Show, ο Marko είναι καθηγητής στο Berklee College of Music και στο The Drummer’s Collective of New York.

Meet Ole Mathisen: Σαξοφωνίστας των Take Off Collective.

Sweet Summer Sun Music Festival

Απίστευτα ταλαντούχος σαξοφωνίστας, συνθέτης και δάσκαλος. Με μεγάλη πάθος για την jazz, ο γεννημένος στη Νορβηγία Ole έχει κάνει μουσικές σπουδές στο Berklee College of Music και το Manhattan School of Music του Columbia University. Κάτι ενδιαφέρον συνέβαινε στο σπίτι που μεγάλωσε, αφού και τα δύο του αδέρφια είναι επίσης αξιόλογοι μουσικοί της jazz. Ο Per είναι μπασίστας, ο Hans κιθαρίστας και ο Nils πιανίστας. Ο ίδιος έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως Louie Vega, Omar Hakim, Darryl Jones, Tom Coster, Mark Egan, Steve Smith, Badal Roy, Ron Carter, Claudio Roditi, Randy Brecker, Gary Husband, Bill Bruford, Kenny Barron, Bob Moses, Jeff Berlin, Adam Nussbaum κ.ά. Σήμερα, εκτός από ενεργός μουσικός είναι Διευθυντής του Jazz Performance Program του Πανεπιστημίου Columbia.

NUKeLEUS trio

Sweet Summer Fun Music Festival

Έτοιμοι να γνωρίσετε τους εκπληκτικούς NUKeLEUS trio; Με τον Γιάννη Σταυρόπουλο στα ντραμς, τον Σάμι Αμίρι στο πιάνο και τον Περικλή Τριβόλη στο κοντραμπάσο, αυτό το rhythm section αποτελεί μια εξαιρετική σύνθεση μουσικής τεχνικής και βαθιάς μουσικής παιδείας. Η μουσική τους περνά πέρα από τα συνηθισμένα, συνδυάζοντας την απαιτητική, τεχνική προσέγγιση με τον τζαζ αυτοσχεδιασμό και την σύγχρονη κλασική παράδοση. Μια μουσική που ξεπερνά τα συνηθισμένα όρια και αποκαλύπτει τις αληθινές δυνατότητες του piano trio!

Από το 2006 που δηµιουργηθήκαν οι NUKeLEUS trio έχουν συµµετάσχει σε πολλά µουσικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το τρίο βρίσκεται σε διαδικασία ηχογράφησης µιας οπτικοακουστικής απόδοσης του παλιού τους ρεπερτορίου, ενώ σχεδιάζει ήδη τα επόµενα νέα projects.

Soulstice

Sweet Summer Fun Music Festival

Οι Soulstice συνδυάζουν pop και rock µουσικά hits µε το vintage swing, δηµιουργώντας έτσι jazzy διασκευές γνωστών επιτυχιών. Οι τέσσερεις γυναικείες φωνές που πλαισιώνουν τους έµπειρους µουσικούς, φτιάχνουν µία µοναδική ατµόσφαιρα και απογειώνουν κάθε εµφάνιση της µπάντας. Είναι η Μαργαρίτα Παπαδηµητρίου, η Αντωνία ∆εσπούλη, η Άννα Τάρµπα και η Αιµιλία Τσιµιδάκη και µαζί τους στη σκηνή θα βρίσκονται ο Σταµάτης Σταµατάκης στο κοντραµπάσο, ο Σεραφείµ Μπέλλος στα τύµπανα, ο Άγγελος Τσουρέλης στο πιάνο, ο Γιώργος Ζαρέας στο τροµπόνι και ο Κώστας Καραγιάννης στο σαξόφωνο.

Προπώληση εισιτηρίων από 20€ στο viva.gr

H playlist του Sweet Summer Sun Music Festival

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;