«Φόνισσα»: Πρώτο trailer για την κινηματογραφική μεταφορά του έργου του Παπαδιαμάντη
«Φόνισσα»: Κυκλοφόρησε το πρώτο τρειλερ με την Καριοφυλλιά Καραμπέτη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η νέα εβδομάδα ξεκίνησε δυναμικά, αφού χθες Δευτέρα 19 Ιουνίου κυκλοφόρησε το πρώτο trailer για την ταινία «Φόνισσα». Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο «διαμάντι» της ελληνικής λογοτεχνίας γραμμένο από τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

Τη διασκευή του σεναρίου έχει αναλάβει η Κατερίνα Μπέη ( (Ευτυχία, Τα Καλύτερά μας Χρόνια, Η Λίζα και Όλοι οι Άλλοι), ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε την Καριοφυλλιά Καραμπέτη. Στον ρόλο της κόρης της φόνισσας βρίσκουμε τη Μαρία Πρωτόπαππα, ενώ το cast συμπληρώνουν μεταξύ άλλων, οι Έλενα Τοπαλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα και Γεωργιάννα Νταλάρα.

Ακολουθεί η επίσημη περίληψη:

Σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η Χαδούλα, χήρα Ιωάννου Φράγκου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της – μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας. Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω. Τα μικρά κορίτσια του νησιού γίνονται θύματα του ξεσπάσματός της.

Αφαιρώντας τους τη ζωή, η ίδια νιώθει ότι τα απαλλάσσει από το κοινωνικό φορτίο που η ύπαρξή τους επιφέρει. Οι πράξεις της κάποια στιγμή αυτονομούνται και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Εγκαταλείπει το σπίτι της και βρίσκει καταφύγιο στη φύση. Όμως, όσο και αν η ηθική της τής υπαγορεύει ότι έπραξε σωστά, στην πραγματικότητα το χρόνιο τραύμα της την ακολουθεί παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση. 

Η «Φόνισσα» έρχεται στις αίθουσες των κινηματογράφων το Νοέμβριο του 2023.

Δείτε το trailer:

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;