Λιμένι: Ο παραμυθένιος οικισμός της Μάνης με τα γαλαζοπράσινα νερά από ψηλά (ΒΙΝΤΕΟ)
Δείτε από ψηλά το Λιμένι Μάνης, τον παραμυθένιο οικισμό με τα γαλαζοπράσινα νερά και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Το Λιμένι, επίσημα Λιμένιον, είναι ένα ξεχωριστό παραθαλάσσιο θέρετρο, επίνειο της Αρεόπολης σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από αυτή, και 27 χιλιομέτρων από το Γύθειο. Ένας οικισμός της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την Απογραφή του 2011, έχει 11 μόνιμους κατοίκους και διοικητικά ανήκει στην Κοινότητα Αρεοπόλεως, ενώ υπάγεται στη Δημοτική Ενότητα Οιτύλου, του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Αυτό που συναντά ο επισκέπτης όταν φθάσει στο Λιμένι είναι ένα μαγευτικό τοπίο που συνδυάζει την αρχοντική αρχιτεκτονική της Μάνης με τα γαλάζια κρυστάλλινα νερά.

Λιμένι

Το Λιμένι, σύμφωνα με την ιστορία, ήταν η πατρίδα της οικογένειας Μαυρομιχάλη. Μετά τα Ορλωφικά το 1770 η ισχύ τους αυξανόταν διαρκώς μέχρι τα πρώτα μεταεπαναστατικά χρόνια και αυτό αντικατοπτρίστηκε στην ανάπτυξη τόσο της Αρεόπολης όσο και του Λιμενίου, όπου κτίστηκαν εκκλησίες και μεγάλα αρχοντικά, όπως το παλάτι του Πετρόμπεη, ο οποίος ήταν ο τελευταίος μπέης της Μάνης. Σήμερα, ο τετραώροφος πύργος του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη έχει αναστηλωθεί και στέκει επιβλητικά πάνω από τον κόλπο.

Η διαύγεια της θάλασσας και η ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος σε προκαλούν να κολυμπήσεις στα νερά της. Ωστόσο, το μεγαλύτερο τμήμα της ακτής είναι βραχώδες μέσα και έξω από το νερό.

Για να ευχαριστηθείς το μπάνιο σου μπορείς να επισκεφθείς το Νέο Οίτυλο και το Καραβοστάσι. Εκεί θα βρεις παραλίες με μεγάλου μήκους αμμουδιά.

Το Λιμένι διαθέτει ξενοδοχεία και ξενώνες που ακολουθούν την τοπική αρχιτεκτονική με τους πετρόκτιστους πύργους. Επίσης, υπάρχουν και γραφικές ψαροταβέρνες. Στον οικισμό, όμως, δεν υπάρχουν εμπορικά καταστήματα ή υπηρεσίες καθώς οι αρχές θέλουν να κρατήσουν ζωντανό και αναλλοίωτο το γραφικό χαρακτήρα του οικισμού.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;