Καιρός: Κύμα ζέστης αυτή την εβδομάδα - Θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Μετά την κακοκαιρία έρχεται κύμα ζέστης - Τους 36 βαθμούς Κελσίου θα αγγίξει ο υδράργυρος

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για ένα κύμα ζέστης αυτή την εβδομάδα, με το καλοκαίρι να μπαίνει και επίσημα, μετά από τις ημέρες έντονης κακοκαιρίας. Ο γνωστός μετεωρολόγος προειδοποιεί, μάλιστα, πως η θερμοκρασία θα φθάσει μέχρι και τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία που δημοσιεύει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στις αμέσως επόμενες ημέρες οι θερμοκρασίες θα κινηθούν σε υψηλά επίπεδα και γύρω στους 34-36 βαθμούς Κελσίου. Υπάρχει περίπτωση να δούμε τη θερμοκρασία να κινείται σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

Καιρός: Πού αναμένεται να καταγραφούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες αναμένεται να καταγραφούν σε κλειστές περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, δηλαδή στον Θεσσαλικό – αργολικό κάμπο – προς τη Μεσσηνία, τη Λακωνία, το εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και στο εσωτερικό νησιών του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, αιτία για την εξέλιξη αυτή, είναι η μετατόπιση μιας πολύ θερμής αέριας μάζας από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την περιοχή μας που οδηγούν τις θερμοκρασίες σε κανονικά, για την εποχή, επίπεδα.

Ωστόσο, η αστάθεια του καιρού αναμένεται να επιμείνει σε βουνά της ηπειρωτικής χώρας αργά τα απογεύματα. Ταυτόχρονα μέσα στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά θα επικρατήσει τοπικά ισχυρός βοριάς, που από τη μια θα δροσίζει από την άλλη όμως θα αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Ο μετεωρολόγος επισημαίνει πως οι αστάθειες μπορεί να παρέρχονται αλλά δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα επιστέψουν.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;