Κακοκαιρία: Μεγάλες ζημιές από την επέλασή της - Πλημμύρες σε δρόμους & καταστήματα
Συνεχίζεται η σφοδρή επέλαση της κακοκαιρίας με πολλά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Η κακοκαιρία συνεχίζει την επέλασή της σε πολλά σημεία της Ελλάδας, ενώ πολλές περιοχές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με πλημμύρες και έντονα φαινόμενα.

Μετά και το νέο επικαιροποιημένο δελτίο έντονων καιρικών φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ήχησε εκ νέου το 112 σε περιφέρειες όπου αναμένεται τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία να κορυφωθεί. Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ώρες συγκεκριμένα σε περιοχές στην Κεντρική και Νότια Εύβοια, σε Κυκλάδες, Λέσβο και Χίο.

Πέρα από τις περιοχές που αναμένεται να πλήξει η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες, αρκετά προβλήματα έχουν καταγραφεί και στην Αττική. Για παράδειγμα στα Σπάτα έχουν πλημμυρίσει δρόμοι, ενώ το νερό έχει μπει σε κάποιες περιπτώσεις και μέσα σε καταστήματα.

 

Από το σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας επλήγη και το νησί της Σκύρου. Η κακοκαιρία ξεκίνησε από αργά το βράδυ του Σαββάτου (17/6) με έντονη βροχόπτωση, ακόμη και χαλαζόπτωση. Τα ακραία φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να μετατραπούν σε ποτάμια δρόμοι του νησιού.

Παράλληλα, έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στη Φλώρινα με πτώσεις δέντρων και πολλά προβλήματα.

 

Σοβαρά προβλήματα καταγράφηκαν και στη Λέσβο. Ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, μάλιστα, μέσα από ανάρτησή του στο Facebook αναφέρεται σε μεγάλες καταστροφές στις δημοτικές ενότητες Πλωμαριου και Γερας.

Επίσης, από τη σφοδρή κακοκαιρία οδηγός στη Χαλκιδική εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του, ενώ αυτό γέμιζε νερά από ορμητικό χείμαρρο. Ο οδηγός, τρομοκρατημένος, κατέγραψε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται να ζητάει βοήθεια:

«Με σκεπάζουν τα νερά από το αμάξι, δεν ξέρω τι να κάνω»

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;