ΟΗΕ: Ζητάει «επείγοντα και αποφασιστικά» μέτρα για να αποφευχθούν νέα ναυάγια
Δεδομένης της αύξησης των μετακινήσεων προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο, έχει ουσιώδη σημασία να καταβληθούν συλλογικές προσπάθειες.

Ο ΟΗΕ ζήτησε να διεξαχθούν γρήγορα έρευνες και να ληφθούν «επείγοντα και αποφασιστικά» μέτρα για να αποφευχθούν νέες τραγωδίες όπως το ναυάγιο στην Πύλο.

«Είναι σαφές ότι η σημερινή προσέγγιση στο ζήτημα της Μεσογείου δεν λειτουργεί. Τη μια χρονιά μετά την άλλη, συνεχίζει να είναι η πιο επικίνδυνη μεταναστευτική οδός στον κόσμο, με το πιο υψηλό ποσοστό θνησιμότητας», ανέφερε ο Φεντερίκο Σόντα, διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης σε κοινή ανακοίνωση με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες.

Τα κράτη οφείλουν να συμφωνήσουν ότι πρέπει να εντοπίσουν και να καλύψουν τις ελλείψεις σχετικά με την έρευνα και διάσωση, αλλά επίσης να εξασφαλίσουν τη γρήγορη αποβίβαση των μεταναστών που διασώζονται καθώς και να δημιουργήσουν τακτικές και ασφαλείς μεταναστευτικές οδούς, συνέχισε ο Σόντα.

Δεδομένης της αύξησης των μετακινήσεων προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο, έχει ουσιώδη σημασία να καταβληθούν συλλογικές προσπάθειες, που να περιλαμβάνουν ένα μεγαλύτερο συντονισμό ανάμεσα σε όλα τα μεσογειακά κράτη, καθώς και αλληλεγγύη και καταμερισμό των ευθυνών, ανέφερε ο Γκίλιαν Τριγκς, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες αρμόδιος για την προστασία τους.

«Αυτό περιλαμβάνει μια συμφωνία πάνω σε έναν περιφερειακό μηχανισμό για την αποβίβαση και τον ανακατανομή των προσώπων που φθάνουν δια θαλάσσης, τα οποία συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε», συνέχισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
45'
0 - 0
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
ΗΜ
27 - 25
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;