Ξάνθη: Γάλλος μπήκε σε τζαμί και έσκισε το Κοράνι
Το περιστατικό καταδίκασε τόσο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής, όσο και η μουσουλμανική κοινότητα της περιοχής.

Χωρίς προφανή αιτία ένας άνδρας χθες το απόγευμα στην Ξάνθη μπήκε σε τζαμί και προκάλεσε φθορές στο ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων, το Κοράνι.

Ο άνδρας γαλλικής καταγωγής που προκάλεσε φθορές στο Κοράνι και σε άλλα ιερά αντικείμενα των μουσουλμάνων σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ξάνθης.

Το περιστατικό συνέβη σε τζαμί του οικισμού των Θερμών. Ο 64χρονος -κατά δήλωσή του υπήκοος Γαλλίας- εισήλθε στο τζαμί και φέρεται να έσκισε, μεταξύ άλλων, ένα Κοράνι.

Ξάνθη: Καταδίκη για το σκίσιμο του Κορανίου

Το περιστατικό καταδίκασε τόσο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής, όσο και η μουσουλμανική κοινότητα της περιοχής.

Ο Γιώργος Καλαντζής σε ανακοίνωσή του καταδικάζει το συμβάν, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ο σεβασμός στους χώρους λατρείας κάθε θρησκευτικής κοινότητας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία για την Ελλάδα». «Οι ασεβείς πράξεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε Τζαμί της ευρύτερης περιοχής της Ξάνθης, είναι απολύτως καταδικαστέες χωρίς αστερίσκους, προξενούν ιδιαίτερη θλίψη σε όλους μας, αλλά, συγχρόνως, χαλυβδώνουν τη θέλησή μας να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο του απόλυτου σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας των μουσουλμάνων συμπολιτών μας της Θράκης, την οποία άλλωστε εγγυάται το Σύνταγμα της Ελλάδας», τονίζει και συγχαίρει την ΕΛ.ΑΣ. για την άμεση επέμβασή της και τη σύλληψη του δράστη.

Την επίθεση καταδικάζει και η μουφτεία Ξάνθης, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της όπως το έπραξε και η Ελληνική Αστυνομία»».

«Με αποτροπιασμό και βαθύτατη θλίψη ενημερωθήκαμε ότι σήμερα το απόγευμα ένας Γάλλος πολίτης μπήκε στο τζαμί των Λουτρών στις Θέρμες Ξάνθης, όπου προέβη σε βανδαλισμούς πάνω σε ιερά αντικείμενα. Προσευχόμαστε ο πολυεύσπλαχνος Αλλάχ να συγχωρέσει αυτόν τον άνθρωπο και να τον φωτίσει ώστε να καταλάβει το λάθος του», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνει δε πως στην Θράκη, μουσουλμάνοι και χριστιανοί «σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, ευχόμαστε στις χαρές ο ένας του άλλου και συμπαραστεκόμαστε στις λύπες ο ένας του άλλου. Αυτή την μοναδικότητα που αποτελεί πρότυπο για ολόκληρη την Ευρώπη θα την υπερασπιστούμε όλοι μαζί».

Στο ίδιο μήκος κύματος η ανακοίνωση και της μητρόπολης Ξάνθης, η οποία καταδικάζει την «επιδειχθείσα ασέβεια έναντι του χώρου λατρείας σε τέμενος του οικισμού των Θερμών από αλλοδαπό επισκέπτη της ακριτικής περιοχής». «Δηλώνουμε προς όλους ότι, η Ξάνθη και η Θράκη αποτελούν παγκόσμιο πρότυπο ειρηνικής συμβίωσης λαών με διαφορετική θρησκεία, η οποία στηρίζεται στον έμπρακτο αλληλοσεβασμό και δεν επιτρέπουμε την ισορροπία αυτή να την διαταράξει κανείς», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση της μητρόπολης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;