Έξοδος στην Αθήνα: Τα καλύτερα events για το ΣΚ (17-18/6)
Έξοδος στην καλοκαιρινή, βροχερή Αθήνα παρέα με μία ομπρέλα και τα καλύτερα events της εβδομάδας!

Έξοδος στην Αθήνα σημαίνει ότι άλλο ένα ΣΚ βρίσκεται προ των πυλών!

Και ναι! Έφτασε πάλι η Παρασκευή και οδεύουμε προς την ξεκούραση και την ξεγνοιασιά.

Η αλήθεια είναι ότι μία δύσκολη εβδομάδα, βαριά και ασήκωτη. Ο κόσμος που ονειρευόμαστε απέχει έτη φωτός από αυτό που έχουμε φανταστεί και κάτι πρέπει να κάνουμε για να τον αλλάξουμε. Απαιτούνται λύσεις. Άμεσες, δυναμικές και ουσιαστικές.

Μέχρι τότε πάμε να δούμε τα καλύτερα events για αυτή την εβδομάδα, μήπως σκάσουμε και ένα χαμόγελο…

Έξοδος στην Αθήνα: Θέατρο

OFF OFF ATHENS THEATER FESTIVAL 2023

έξοδος στην Αθήνα

Eίναι αδέσμευτο, πλουραλιστικό, ανατρεπτικό, χωρίς κανόνες, είναι ανοιχτό σε κάθε είδους προτάσεις, του αρέσει να δοκιμάζει και να δοκιμάζεται και δεν ανέχεται τις δεσμεύσεις. Είναι το φεστιβάλ που από το 2008 έχει ανοίξει τις πόρτες του σε εκατοντάδες καλλιτέχνες και χιλιάδες θεατές δίνοντάς τους την ευκαιρία να μοιραστούν την εμπειρία του νέου. Ένα φεστιβάλ που δεν συμμετέχεις απλά. Ένα φεστιβάλ που το ζεις

Για τρεις περίπου εβδομάδες στο θέατρο Επί Κολωνώ συντελείται μια δημιουργική έκρηξη και το θέατρο μετατρέπεται σε μια κυψέλη δημιουργίας όπου νέα θεατρικά σχήματα και νέοι δημιουργοί καλούνται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε κοινό και κριτικούς και να γίνουν μέτοχοι ενός γόνιμου, δημιουργικού διαλόγου πάνω σε νέες προκλήσεις, νέες θεματικές, ανοιχτές φόρμες και πειραματισμούς. Με τον χαρακτήρα ενός show case ανοιχτού στο κοινό, το Off Off Athens προσκαλεί τους συμμετέχοντες να πειραματιστούν ελεύθερα, να κάνουν τις προτάσεις τους χωρίς το άγχος της παραγωγής, του χώρου, του ταμείου και της διάκρισης. Παραστάσεις για ένα ανήσυχο κοινό σε ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ που απευθύνεται σε όλους και είναι ανοιχτό σε θέατρο, χορό, σωματικό θέατρο, τσίρκο, καμπαρέ, μιούζικαλ, μουσικό θέατρο ή ό,τι άλλο. Το θέατρο Επί Κολωνώ διαθέτει τον χώρο του, την τεχνική υποστήριξη, την προβολή και επικοινωνία και το προσωπικό για τις παραστάσεις, σε μία διοργάνωση που λειτουργεί με αυστηρά επαγγελματικούς όρους. Οι παραστάσεις που θα διακριθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα ενταχθούν – εφόσον το επιθυμούν – στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του θεάτρου για την περίοδο 2023-2024.

Η πρώτη διοργάνωση του Off-Off Φεστιβάλ έγινε το καλοκαίρι του 2008 και μέχρι σήμερα παραπάνω από 39.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει τη δουλειά 320 ομάδων και 2.400 καλλιτεχνών.

Διαβάστε περισσότερα για το event εδώ.

ΤΣΙΟΥ… η παράσταση

Ο θρυλικός «Τσίου…» του Μάκη Παπαδημητράτου, το απόλυτο underground σύμβολο του ελληνικού σινεμά, επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι, 18 χρόνια μετά την πρώτη του προβολή, αυτή τη φορά με τη μορφή θεατρικής παράστασης. Η πολυβραβευμένη ταινία-μύθος, με το χαμηλότερο μπάτζετ στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου και τις ατάκες που έγιναν viral πριν ακόμα γεννηθεί ο όρος, που διαδόθηκε και λατρεύτηκε μέσα από την πειρατεία και την παράνομη διακίνηση και που ακόμα ψάχνουμε ποιος τη διέρρευσε πρώτος στο διαδίκτυο πριν την επίσημη προβολή της και έφτασε να ξεπεράσει τα 1.000.000 views το 2005 στο google videos (όταν 4 στους 5 δεν είχαν καν ίντερνετ!) ετοιμάζεται για ένα θρυλικό -θεατρικό- comeback. Με την υπογραφή του ίδιου σκηνοθέτη και της ίδιας ομάδας ηθοποιών της ταινίας. Από τις 15 Ιουνίου και μόνο για 20 βράδια στον ΒΟΤΑΝΙΚΟ. Μια παράσταση-εμπειρία. Ένα μεγάλο reunion πάρτι. «Και γαμώ τα πάρτι σου λέω ρε. Όλος ο κόσμος που δεν θα ‘ναι στα νησιά, εκεί θα είναι μαζεμένος».

Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για το event που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

“Improv and Dragons”

έξοδος στην Αθήνα

Το τμήμα Long Form της House of Improv στην Θεσσαλονίκη κατεβαίνει στην Αθήνα και σας προσκαλεί σε μια εκπληκτική περιπέτεια, έναν κόσμο φαντασίας όπου ο αυθορμητισμός και η φαντασία ενώνονται. Ετοιμαστείτε για το “Improv and Dragons”!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα ήταν να ζήσετε στον μαγικό κόσμο του Dungeons and Dragons; Τώρα έχετε την ευκαιρία να το ανακαλύψετε μέσα από μια μοναδική παράσταση improv.

Οι αυτοσχεδιαστές μας θα σας ταξιδέψουν σε έναν κόσμο φαντασίας γεμάτο μαγεία, επικές μάχες και απρόβλεπτες περιπέτειες. Οι ιστορίες θα αναπτυχθούν αυθόρμητα, καθώς οι χαρακτήρες ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σας. Θα βρεθούν αντιμέτωποι με τέρατα, θα λύσουν γρίφους και θα δημιουργήσουν την ιστορία με τη δική σας συνεισφορά.

Θα τα καταφέρουν άραγε;

Σας προσκαλούμε να γίνετε ενεργό μέρος αυτής της εκρηκτικής θεατρικής εμπειρίας στο Θέατρο Άβατον το Σάββατο 17 Ιουνίου . Η πόρτα ανοίγει στις 21:30 και η αγωνία παραμονεύει , έτοιμη να σας αιφνιδιάσει σε αυτήν την αξέχαστη παράσταση.

Είτε είστε ειδικοί του D&D είτε απλώς έχετε αγαπήσει τον μαγικό κόσμο του improv, αυτή η παράσταση είναι για εσάς. Αφεθείτε στη φαντασία σας και ελάτε να συμμετάσχετε στη δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας.

Μην χάσετε αυτήν την ευκαιρία να ζήσετε το απρόβλεπτο, το μαγικό και το επικό. Ελάτε να ζήσετε το “Improv and Dragons” μια ιστορία επικής φαντασίας και κωμωδίας.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την παράσταση που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

Women of Passion, Women of Greece

Η πολυταξιδεμένη αγγλόφωνη θεατρική παράσταση επιστρέφει στο Τρένο στο Ρουφ για 10 μόνο παραστάσεις

Η επιτυχημένη αγγλόφωνη θεατρική παράσταση για τρεις μυθικές γυναικείες μορφές, τη Μαρία Κάλλας, τη Μελίνα Μερκούρη και τη Μήδεια, μετά από σειρά παραστάσεων από το 2016 στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ και μεγάλη περιοδεία σε Σύδνεϋ, Αδελαΐδα, Ντάργουιν, Βρυξέλλες, Νέο Δελχί, Μπανγκαλόρ επιστρέφει στο Θεατρικό Βαγόνι του Τρένου στο Ρουφ από 27 Μαΐου 2023, κάθε Σάββατο στις 7.15 μμ και για 10 μόνο παραστάσεις.

Τρεις μυθικές γυναικείες μορφές, η Μήδεια, η Μαρία Κάλλας και η Μελίνα Μερκούρη, ταξιδεύουν με ένα τρένο του 1950 με αφετηρία του ταξιδιού την Αρχαία Ελλάδα και τερματικό σταθμό την Ελλάδα του σήμερα. Η τραγική ηρωίδα της αρχαίου δράματος Μήδεια συναντά τις δύο μεγάλες ιέρειες της νεότερης Ελλάδας Μαρία και Μελίνα. Ένα κοινό χαρακτηριστικό ενώνει τις διαφορετικές διαδρομές τους, το πάθος. Πάθος για ζωή, πάθος για έρωτα, πάθος για δημιουργία, πάθος για ελευθερία. Η ιστορία, ο πολιτισμός, η τέχνη, η δύναμη της ελληνικής ψυχής, οι αγώνες για δημοκρατία ζωντανεύουν από μία ηθοποιό κι έναν μουσικό και μας συντροφεύουν σε ένα ταξίδι δημιουργικής μνήμης, χιούμορ και συγκίνησης, όπου η Ελλάδα την ίδια στιγμή είναι αφετηρία και τελικός προορισμός, με ενδιάμεσους σταθμούς τα αισθήματα των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η παράσταση στη μακρόχρονη πορεία της παρουσιάστηκε σε έλληνες και αγγλόφωνους θεατές κάθε ηλικίας από όλα τα μήκη και πλάτη της γης αγγίζοντας βαθιά τις καρδιές όλων και εισπράττοντας ενθουσιώδεις κριτικές για το δυνατό και συγκινητικό κείμενο της Ευγενίας Αρσένη, την ευαίσθητη και ευρηματική σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη και την εξαιρετική ερμηνεία της Εβελίνας Αραπίδη στους εμβληματικούς ρόλους της Μήδειας, της Μαρίας Κάλλας και της Μελίνας Μερκούρη.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την παράσταση.

Έξοδος στην Αθήνα: Μουσική

 Χαΐνηδες – Social Waste

έξοδος στην Αθήνα

«ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ Η ΜΟΝΗ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑ»

Συναυλία, πανηγύρι, καλλιτεχνική σύμπραξη, πολιτική θέση.

Δύο κοινότητες, δύο κολεκτίβες, δύο ιστορικές συλλογικότητες. Τα αρχηγικά σχήματα είναι εξουσιαστικές αναπαραστάσεις. Οι Χαΐνηδες και οι Social Waste λειτουργώντας αμεσοδημοκρατικά, δημιουργούν σύγχρονο τραγούδι και όχι στείρες απομιμήσεις (ή “μοντέρνες” επανεκτελέσεις) κόντρα στον συγκινησιακό εκβιασμό και τη συνθηματολογία των καιρών.

Ρυθμοί, ηχοχρώματα, όργανα της Μεσογείου, των Βαλκανίων και όχι μόνο, συμπλέκονται και στροβιλίζονται σ’ ένα μυσταγωγικό εκστατικό δρώμενο.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη συναυλία!

MEDUZA – ISLAND ATHENS RIVIERA

Meduza at Island Athens Riviera

Saturday, 17 June

Early bird: 25,00 €
Viva: 30,00 €
At the Door: 35,00 €

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το event που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

Release Athens 2023 / Helloween + Jinjer

Το Release Athens 2023 υποδέχεται τους Helloween, το Σάββατο 17 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού. Η εμβληματική μπάντα από την Γερμανία, οι αδιαφιλονίκητοι ηγέτες του ευρωπαϊκού power metal, υπόσχονται μια από τις σπουδαιότερες metal βραδιές της ζωής μας, με ένα setlist όνειρο για κάθε οπαδό! Μαζί τους, το τρομερό συγκρότημα απ’την Ουκρανία, Jinjer και οι σπουδαίοι Beyond The Black. Την βραδιά ανοίγουν οι Silent Winter.

Ένα από τα δύο-τρία πιο επιδραστικά συγκροτήματα που γέννησε η έκρηξη του metal στα 80s, οι Helloween ξεκίνησαν στις αρχές τις δεκαετίας από το Αμβούργο και δεν άργησαν να γίνουν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου. Με την κυκλοφορία του “Keeper of the Seven Keys: Part I” καθόρισαν τι σημαίνει ευρωπαϊκό power metal ενώ με το δεύτερο μέρος του καθιερώθηκαν οριστικά στη συνείδηση των metalheads ολόκληρου του πλανήτη.

Η συνέχεια ήταν το ίδιο εντυπωσιακή. 16 studio albums με εκατομμύρια πωλήσεις, αμέτρητες συναυλίες και εμφανίσεις στα κορυφαία φεστιβάλ ως headliners, διατήρησαν τους Helloween στην πρώτη γραμμή του metal, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετά χρόνια ακόμα.

Με την πολυπόθητη επιστροφή των Michael Kiske και Kai Hansen στο γκρουπ και τη σταθερή παρουσία των Weikath και Grosskopf, το συγκρότημα άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην πολύχρονη ιστορία του με την κυκλοφορία του ομώνυμου δίσκου το 2021. Το “Helloween” αποθεώθηκε, δικαίως, από κοινό και κριτικούς και πρόσθεσε μερικά ακόμα σπουδαία τραγούδια σε μια δισκογραφία που ήταν ήδη γεμάτη από αυτά, όπως τα αξεπέραστα anthems “Ride The Sky”, “A Tale That Wasn’t Right”, “Eagle Fly Free”, “Power”, “I Want Out” κτλ.

Μια δεκαετία μετά την τελευταία τους εμφάνιση, οι Helloween επιστρέφουν στη χώρα μας και το Release Athens 2023, με ένα καταπληκτικό show που σίγουρα θα αποτελέσει το απόλυτο metal ραντεβού για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Διαβάστε εδώ περισσότερα!

Έξοδος στην Αθήνα: Φεστιβάλ

Colourday Festival 2023

έξοδος στην Αθήνα

Το Colourday Festival έρχεται Κυριακή 18 Ιουνίου.

Φέτος, το πιο #viral event της Ελλάδας επιστρέφει για να προσφέρει στο μεγαλύτερο κοινό που συγκέντρωσε ποτέ το #ΟΑΚΑ μια φεστιβαλική εμπειρία γεμάτη παλμό.

Δεν μιλάμε μόνο για χρώμα, μουσική, stage και shows. Μιλάμε για το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ που έγινε μέχρι σήμερα. Στεκόμαστε στην κορυφή και είμαστε πανέτοιμοι να προκαλέσουμε πανικό!

Έλα να το ζήσουμε μαζί δυνατά!

#ColourdayFestival #16June #OAKA #Athens

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το φεστιβάλ!

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;