Τριήμερο εθνικός πένθος: Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις
Το τριήμερο εθνικό πένθος θα λήξει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Κανονικά θα διεξαχθούν τις επόμενες μέρες οι Πανελλήνιες και οι προαγωγικές εξετάσεις, καθώς δεν επηρεάζονται από την κήρυξη εθνικού πένθους λόγω του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Παρομοίως, ομαλά θα ολοκληρωθούν και τα μαθήματα στα Δημοτικά Σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 για τα θύματα του τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, «με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το τριήμερο εθνικό πένθος θα λήξει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Αύριο και μεθαύριο οι Πανελλήνιες ρίχνουν «αυλαία» για τους υποψήφιους και τις υποψήφιες από τα ΕΠΑΛ, καθώς εξετάζονται στα τελευταία μαθήματα ειδικότητας.

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου, θα εξεταστούν στα μαθήματα: Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚ ΙΙ) και Ψηφιακά Συστήματα. Την Παρασκευή 16 Ιουνίου θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας, με την εξέταση των εξής μαθημάτων: Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Από το Σάββατο 17 Ιουνίου θα αρχίσουν οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων τόσο για τα ΓΕΛ όσο και για τα ΕΠΑΛ, αρχής γενομένης με τα Αγγλικά.

Πανελλήνιες 2023: Το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων

  • Σάββατο 17 Ιουνίου: Αγγλικά 10.00 π.μ.
  • Δευτέρα 19 Ιουνίου: Γερμανικά 8.30 π.μ.
  • Τρίτη 20 Ιουνίου: Ελεύθερο Σχέδιο 8.30 π.μ.
  • Τετάρτη 21 Ιουνίου: Γραμμικό Σχέδιο 8.30 π.μ.
  • Πέμπτη 22 Ιουνίου: Αρμονία 8.30 π.μ.
  • Παρασκευή 23 Ιουνίου: Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων 16.30 π.μ.
  • Σάββατο 24 Ιουνίου: Μουσική Αντίληψη και Γνώση 12.30 π.μ.
  • Δευτέρα 26 Ιουνίου: Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία 8.30 π.μ.
  • Τρίτη 27 Ιουνίου: Γαλλικά 8.30 π.μ.
  • Τετάρτη 28 Ιουνίου: Ισπανικά 8.30 π.μ.
  • Πέμπτη 29 Ιουνίου: Ιταλικά 8.30 π.μ.

Προς τα τέλη Ιουνίου οι βαθμολογίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βαθμολογίες των μαθημάτων (πλην των ειδικών μαθημάτων), αναμένεται να ανακοινωθούν περί τα τέλη Ιουνίου. Οι υποψήφιοι θα έχουν και φέτος τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους (και αργότερα, τη σχολή και το τμήμα στο οποίο εισάγονται) μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας, αλλά και με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους (SMS).

Μηχανογραφικά

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα χρειαστεί να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό τους Δελτίο.

Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής διπλού, παράλληλου Μηχανογραφικού και για τα Δημόσια ΙΕΚ. Αυτό που θα αλλάξει φέτος, είναι ότι η υποβολή δεν θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, αλλά σε μία, καθώς με βάση τα στοιχεία των περασμένων ετών, ένα πολύ υψηλό ποσοστό των υποψηφίων (93% για το 2022) εισήχθη στις σχολές των 10 πρώτων επιλογών του από την πρώτη φάση.

Όσον αφορά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών (των βάσεων εισαγωγής δηλαδή), σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, αναμένεται να γίνει στο τέλος του Ιουλίου.

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;