Τόρι Μπόουι: Η ολυμπιονίκης πέθανε από εκλαμψία στο τελικό στάδιο εγκυμοσύνης
Ενάμιση μήνα μετά από τον θάνατό της στη Φλόριντα δόθηκε στην δημοσιότητα η έκθεση νεκροψίας της 32χρονης αθλήτριας

Η αιτία θανάτου της Αμερικανίδας σπρίντερ και χρυσής Ολυμπιονίκης Τόρι Μπόουι, η οποία πέθανε την Τρίτη 2 Μαΐου στη Φλόριντα, οφείλεται τελικά σε εκλαμψία στο τελικό στάδιο του τοκετού.

Η Μπόουι βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στο Ορλάντο, τον Μάιο, όταν ο τοπικός σερίφης κλήθηκε από γείτονες που για μέρες δεν την είχαν δει και δεν είχαν ακούσει νέα της. Η αιτία θανάτου δεν έγινε γνωστή εκείνη τη στιγμή. Εκτιμάται πως η Τόρι Μπόουι ήταν οχτώ μηνών έγκυος και γεννούσε όταν πέθανε, σύμφωνα με την έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του Ορλάντο.

Η εκλαμψία είναι μία σοβαρή επιπλοκή της προεκλαμψίας. Είναι μία σπάνια αλλά σοβαρή πάθηση όπου η υψηλή αρτηριακή πίεση οδηγεί σε επιληπτικές κρίσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Προεκλαμψία είναι η κατάσταση στην οποία εμφανίζεται υψηλή αρτηριακή πίεση και πιθανώς πρωτεϊνουρία κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά τον τοκετό.

Η Μπόουι κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια στην παγκόσμια σκηνή για τις ΗΠΑ. Το πρώτο της ήρθε ως μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Το 2017 ήταν ακόμη πιο επιτυχημένο: πρόσθεσε άλλο ένα χρυσό στη σκυταλοδρομία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο και κέρδισε ατομικό χρυσό στα 100μ. νικώντας τη Marie-Josée Ta Lou από την Ακτή Ελεφαντοστού σε ένα φωτογραφικό φινάλε.

Κατέκτησε άλλα δύο μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες: ένα ασημένιο και ένα χάλκινο στα 100μ. και 200μ. αντίστοιχα στο Ρίο το 2016. Σύμφωνα με τη νεκρολογία της σπούδαζε μουσική στο Full Sail University πριν από το θάνατό της, ενώ είχε επίσης εργαστεί με άπορα παιδιά.

Πηγή: Washington Post

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;