Περιοχές της Νεβάδα γέμισαν με γρύλους και έγιναν viral στο TikTok
Η βορειοανατολική Νεβάδα αντιμετωπίζει νέα «εισβολή» από γρύλους των Μορμόνων (mormon crickets) και κάτοικοι και επιχειρηματίες μοιράζονται τις... βιβλικές εικόνες μέσα από το TikTok και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τμήματα της Νεβάδα έχουν γεμίσει με έντομα χωρίς φτερά, τα οποία κατοικούν στο έδαφος, δημιουργώντας εφιαλτικές σκηνές που είναι λες και έχουν βγει από τις σελίδες της Βίβλου. Σε διάφορες περιοχές της πολιτείας, οι πόλεις έχουν κατακλυστεί από τους γνωστούς και ως γρύλους των Μορμόνων.

@tamrachildofgod #duet with @Rachel #mormoncricket #christiantiktok #fyp #foryourpage #jesussaves #jesuslovesyou #havingfaith #nevada #insects #bugs #katydids #moses ♬ Oh no Oh no no no No – Okasansan08

Επιχειρήσεις και κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Νεβάδα δηλώνουν πως καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με εκατομμύρια γρύλους των Μορμόνων. ΟΙ γρύλοι κατέβηκαν στην πολιτεία μέσα στην εβδομάδα. Ο λόγος της παρουσίας τους παραμένει άγνωστος ακόμα.

Στην Έλκο, μια πόλη στη βορειοανατολική Νεβάδα, νότια των συνόρων του Αϊντάχο, οι γρύλοι κατέφθασαν τη Δευτέρα, καλύπτοντας δρόμους, βλάστηση, ακόμη και τους τοίχους τοπικών νοσοκομείων, όπως αναφέρουν πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Steve Burrows, διευθυντής κοινοτικών σχέσεων στο Περιφερειακό Νοσοκομείο της Βορειοανατολικής Νεβάδας, είπε στην τοπικό κανάλι του KSL:

«Απλώς για να πάμε ασθενείς στο νοσοκομείο είχαμε ανθρώπους έξω με φυσητήρες φύλλων και με σκούπες. Σε ένα σημείο είχαμε ακόμη και ένα τρακτέρ με ένα εκχιονιστικό για να σπρώχνουμε τους σωρούς των γρύλων και να τους μετακινούμε στην άκρη»

Αυτό το είδος γρύλων πρόκειται για γηγενές είδος της δυτικής Βόρειας Αμερικής, οι πληθυσμοί των γρύλων αυξομειώνονται για πολλά χρόνια και ακολουθούν κύκλους έκρηξης πληθυσμών και μείωσης τους. Ορισμένοι κάτοικοι της μικρής μητρόπολης, που έχει λίγο περισσότερους από 20.000 ανθρώπους, δεν είναι ευχαριστημένοι με την επιστροφή τους και την μεγάλη έκρηξη των πληθυσμών τους.

Ο Precious Drake, κάτοικος του Έλκο, δήλωσε στο ρεπορτάζ του τοπικού καναλιού:

«Είναι απλά απαίσια. Μοιάζουν με αράχνες και κάνουν τα κακά τους παντού»

@cristenroses #mormoncricket #battlethecrickets ♬ Oh no Oh no no no No – Okasansan08

Με τι τρέφονται οι γρύλοι των Μορμόνων;

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, οι γρύλοι των Μορμόνων μπορούν να μεγαλώσουν περισσότερο από δύο ίντσες και βρίσκονται σε λιβάδια δυτικά του ποταμού Μιζούρι και σε όλη τη Νεβάδα. Τρώνε πολυετή φυτά, γρασίδι, θάμνους και καλλιέργειες, μειώνοντας παράλληλα τη τροφή για τη βόσκηση της άγριας ζωής και των ζώων από τις φάρμες.

Οι γρύλοι των Μορμόνων έχουν επίσης κανιβαλιστικής φύσης. Πράγμα που σημαίνει πως αν πεινάσουν θα φάνε ο ένας τον άλλον νεκρό ή ζωντανό.

Τα έντομα, που έχον εμφανιστεί στη Νεβάδα, δεν είναι αληθινοί γρύλοι, αλλά είναι «τεττιγονίδες με εξωσκελετό, κοντά φτερά και μοιάζουν με χοντρές ακρίδες που δεν μπορούν να πετάξουν». Οι ενήλικοι γρύλοι των Μορμόνων έχουν μακριές κεραίες και έναν γυαλιστερό εξωσκελετό καθώς και μία μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων.

Σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να συμβάλλουν στη διάβρωση του εδάφους, στην κακή ποιότητα του νερού, στην εξάντληση των θρεπτικών στοιχείων του εδάφους και σε μία πλειάδα άλλες ζημιές της γης.

Οι γρύλοι των Μορμόνων προτιμούν συνθήκες ξηρασίας και μπορούν να προκαλέσουν «σημαντικές οικονομικές απώλειες σε λιβάδια, καλλιέργειες και οικιακούς κήπους», σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Πανεπιστήμιο της Νεβάδας. Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες:

«Αυτό ισχύει καθώς οι ενήλικες και οι νύμφες των γρύλων αυτών μεταναστεύουν σε μια ομάδα, τρώγοντας φυτά κατά μήκος του περάσματός τους»

Από πού προέρχεται το όνομά τους;

Τον περασμένο Ιούνιο, αγρότες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε όλη τη βορειοανατολική Νεβάδα μέχρι και τη Μοντάνα ήρθαν αντιμέτωποι με τα έντομα καθώς κατέστρεψαν αρκετές καλλιέργειες.

Το όνομα του εντόμου χρονολογείται από το 1800, όταν τα ζωύφια αυτά κατέστρεψαν τα χωράφια των αποίκων των Μορμόνων στη Γιούτα. Ωστόσο, εν μέσω ξηρασίας και υψηλών θερμοκρασιών, δηλαδή συνθήκες που ευνοούν την εμφάνισή τους, οι επιδημίες στη Δύση είχαν επιδεινωθεί.

@corbin_maxey GIANT CRICKET 🦗 #TostitosUnspokenBonds #JustVibing #mormoncricket #cricket #cricket_lover #insect #insectlore #insectsoftiktok #bug #bigbug #foryou ♬ Castaways – The Backyardigans

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Γιούτα, ως «εισβολή» γρύλων μπορεί να θεωρηθεί όταν υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ τέτοια έντομα ανά τετραγωνικό μέτρο.

Επειδή η άνοιξη της Γιούτα ήταν δροσερή και υγρή, μόνο «λίγες μικρές εισβολές» είχαν αναφερθεί μέχρι και σήμερα. Κάτι που φαίνεται να έχει αλλάξει τα τελευταία 24ώρα.

Γρύλοι των Μορμόνων: Υπήρξαν και άλλες «εισβολές» στο παρελθόν

Το 2017, το Άρλινγκτον του Όρεγκον είδε το μεγαλύτερο ξέσπασμα γρύλων των Μορμόνων από τη δεκαετία του 1940. Όπως ανέφερε το Associated Press, oι δρόμοι ήταν «σαν να έχει πέσει γράσο από τα πατημένα εντόσθια των τεράστιων εντόμων». Παράλληλα, τα έντονα είχαν προκαλέσει ζημιές στις κοντινές καλλιέργειες σιταριού.

Ο Skye Krebs, ένας τοπικός κτηνοτρόφος εκεί, είχε πει για την «εισβολή»:

«Ήταν πραγματικά βιβλική καταστροφή. Στους αυτοκινητόδρομους, μόλις τα σκοτώσεις, έρχονταν και οι υπόλοιποι»

Οι αγρότες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα έντομα αυτά ενθαρρύνονται να καλέσουν το αντίστοιχο Υπουργείο Γεωργίας της πολιτείας τους.

Χιλιάδες βίντεο στο TikTok

Η νέα τεράστια αύξηση του πληθυσμού των γρύλων των Μορμόνων στο Έλκο της Νεβάδας, αλλά και στην ευρύτερη πολιτεία έχει γίνει ένα από τα κορυφαία trend στο TikTok. Χιλιάδες χρήστες ανεβάζουν βίντεο από τις… εμπειρίες τους με τα έντομα. Μάλιστα, πολλοί αναφέρουν πως όταν αυτοκίνητα περνάνε στον δρόμο και πατάνε κάποια από αυτά, ο ήχος θυμίσει το pop corn που «σκάει», ενώ άλλοι κάνουν λόγο για τη φρικτή μυρωδιά που αφήνουν στο πέρασμά τους.

@dariennedebrule They’re technically shieldback katy-dad, but commonly referred to as mormon crickets and there’s millions🤢 #nevadanews #utahnews #utahnewsreporter #mormoncricket #mormoncrickets #bugs #insects #gross #infestation #elko #elkonevada #nevada #outdoors #milesmorales #redflags ♬ original sound – Darienne

@rachelbehrt16 Welcome to the hospital I currently work at, which is unfrtunate right now. Hazard pay? 😂 #mormoncricket #nevada #foryoupage #fyp #fypage ♬ Oh no Oh no no no No – Okasansan08

@thevictoriabugzoo #stitch with @hankgreen1 #greenscreen how dare you! #bugsoftiktok🐜🐌🐛🦗 #bugsoftiktok #bugtok #bugzootok #katydid #giantkatydid #cute #cricket #mormoncricket #hankgreen ♬ original sound – The Victoria Bug Zoo

Με πληροφορίες από USA Today

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;