Πανελλήνιες 2023: Νωρίτερα η ανακοίνωση των βάσεων - Οι πρώτες εκτιμήσεις
Πανελλήνιες 2023: Πού θα πέσουν και πού θα ανέβουν οι βάσεις

Κι ενώ οι Πανελλήνιες 2023 ολοκληρώνονται, οι υποψήφιοι στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Μάλιστα η ανακοίνωση των βαθμολογιών αναμένεται στα τέλη του μήνα, πιθανότατα μετά τις εκλογές.

Μάλιστα, οι βάσεις  αναμένεται να ανακοινωθούν φέτος νωρίτερα από άλλες χρονιές, προς το τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως δεν θα υπάρχει μεγάλη απόκλιση και μεταβολή στις βαθμολογίες, αφού τα θέματα είχαν περίπου τον ίδιο βαθμό δυσκολίας.

Αυτό ισχύει και για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αλλά και για τις βάσεις, όπως αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα»:

Οι βάσεις στο 1ο πεδίο (Ανθρωπιστικών Επιστημών) δεν αναμένονται σοβαρές μεταβολές σε σχέση με πέρσι. Οι περιζήτητες σχολές Νομικής, Ψυχολογίας, κ.λπ. θα διατηρήσουν το σχεδόν ίδιο εισιτήριο εισαγωγής, με μικρές αυξομειώσεις. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δεν θα διαφοροποιηθεί αισθητά.

Οι βάσεις στο 2ο πεδίο (Θετικών Επιστημών) δεν αναμένονται αξιοσημείωτες μεταβολές σε σύγκριση με πέρυσι.

Οι βάσεις 3ο Πεδίο (Επιστημών Υγείας και Ζωής), όπου συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος αριθμός αριστούχων που διεκδικούν μια θέση στις Ιατρικές και άλλες υψηλόβαθμες Σχολές, αναμένονται μικρές αυξομειώσεις στις σχολές υψηλής ζήτησης αλλά όχι μακριά από τα περσινά επίπεδα. Αιτία είναι η δυσκολία στο μάθημα της Βιολογίας.

Οι βάσεις στο 4ο Πεδίο (Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής), αναμένονται στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, με μικρές αυξομειώσεις στις μεσαίες και χαμηλές βαθμολογίες και μικρή άνοδος στις υψηλές.

Δείτε ακόμα – Όλα τα νέα για τις Πανελλήνιες εδώ, το μηχανογραφικό εδώ και τις βάσεις εδώ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 4 
 5 
 5 
 6 
 4