Καλιφόρνια: Βρήκαν σάκους με ένα εκατομμύριο κέρματα στο υπόγειο
Αποφάσισαν να τα εξαργυρώσουν αλλά τελικά δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση

Ένα ζευγάρι στην Καλιφόρνια βρήκε περίπου ένα εκατομμύριο χάλκινα κέρματα σε ένα υπόγειο- μόνο που δεν μπορούν να τα εξαργυρώσουν.

Ο John Reyes ανακάλυψε τους σάκους με τα νομίσματα ενώ καθάριζε το σπίτι του πεθερού του στο Λος Άντζελες πριν από περίπου εννέα μήνες.

Με την σύζυγό του αποφάσισαν να τα εξαργυρώσουν για να πάρουν τα περίπου 10.000 δολάρια, στα οποία αντιστοιχούν, αλλά ακόμη δεν τα έχουν καταφέρει.

Απευθύνθηκαν λοιπόν σε μια τοπική τράπεζα, που τους είπε ωστόσο ότι δεν έχει χώρο στο θησαυροφυλάκιό της για να δεχτεί τα κέρματα.

«Μην τα φέρετε εδώ», ήταν η απάντηση του διευθυντή ενός υποκαταστήματος της Well Fargo.

Όπως εξήγησε σε συνέντευξη στο CBS News, ανακάλυψε τα κέρματα ενώ έκανε δουλειές γονατιστός στο υπόγειο, στο σπίτι του πεθερού του, στη συνοικία Pico-Union, στην Καλιφόρνια.

Στην αρχή βρήκε διάφορα σκόρπια κέρματα, αφού τα χάρτινα ρολά που τα συγκρατούσαν σε δεσμίδες είχαν διαλυθεί. Και λίγο αργότερα βρήκε τους γεμάτους σάκους.

«Κάποιες από τις τράπεζες δεν υπάρχουν καν πλέον», δήλωσε ο John Reyes, προσθέτοντας πως χρειάστηκε μια ολόκληρη μέρα για να βγάλουν τους σάκους από το υπόγειο.

Το σπίτι χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1900 και η οικογένεια πιστεύει ότι μπορεί να ήταν κάποτε κατάλυμα τύπου «bed & breakfast».

Τα νομίσματα, τα οποία είναι από καθαρό χαλκό, χρονολογούνται πριν από το 1943, όταν οι ΗΠΑ άρχισαν να χρησιμοποιούν και άλλα μέταλλα για την κατασκευή του κέρματος του ενός σεντ λόγω των ελλείψεων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τα κέρματα φτιάχνονται πλέον κυρίως από ψευδάργυρο.

Όσο για τη μεταφορά τους, δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, καθώς τα νομίσματα βάρυναν τόσο πολύ το αυτοκίνητο, που χρειάστηκε να οδηγούν στην αργή λωρίδα.

Με βάση το βάρος τους, το ζευγάρι από την Καλιφόρνια υπολογίζει πως είναι περίπου ένα εκατομμύριο κέρματα, αν και παραδέχονται πως δεν τα μέτρησαν ένα προς ένα.

Αφού μίλησαν με έναν τραπεζίτη, αποφάσισαν τελικά να μην τα εξαργυρώσουν, προς μεγάλη λύπη τους.

«Βλέπεις ένα σωρό ιστορίες ανθρώπων που βρίσκουν πεντάρες αξίας 2 εκατ. δολαρίων», λέει ο John Reyes.

Και αντί να ψάξουν οι ίδιοι για σπάνια πολύτιμα νομίσματα, αποφάσισαν αντ’ αυτού να τα πουλήσουν όλα στο ίντερνετ, ζητώντας 25.000 δολάρια.

Όπως λέει, τα χρήματα θα βοηθήσουν στην ανακαίνιση του σπιτιού, ώστε να μπορεί να ενοικιαστεί στο μέλλον, προσθέτοντας πως όλο αυτό τον έκανε να νιώσει πως ο πεθερός, ακόμη και 10 χρόνια μετά τον θάνατό του, εξακολουθεί να φροντίζει για την οικογένεια.

Πηγή: BBC

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1