Πανελλήνιες 2023: Σχολιασμός των θεμάτων στα Λατινικά από την ΟΕΦΕ
Πανελλήνιες 2023: Ο σχολιασμός της ΟΕΦΕ για τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι στα Λατινικά

Σήμερα, Πέμπτη 8 Ιουνίου, οι Πανελλήνιες 2023 οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάστηκαν σε τρία σημαντικά μαθήματα κατεύθυνσης. Αυτά είναι τα εξής: στα Λατινικά εξετάστηκαν το πρωί στις 08:30 οι υποψήφιοι από την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, στη Χημεία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι από την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), ενώ στην Πληροφορική εξετάστηκαν οι υποψήφιοι από την Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2023 λίγο μετά τις 10:00 το πρωί. Λίγη ώρα αργότερα ήρθε και ο πρώτος σχολιασμός των θεμάτων που «έπεσαν» στα Λατινικά από την ΟΕΦΕ.

Πανελλήνιες 2023: Ο σχολιασμός της ΟΕΦΕ για τα θέματα στα Λατινικά

«Τα σημερινά θέματα των Λατινικών χαρακτηρίζονται ως σαφή και ξεκάθαρα. Δόθηκαν αποσπάσματα από τα κείμενα 23 και 38 και η μετάφραση που ζητήθηκε είναι απλή, χωρίς ιδιαιτερότητες και προβλήματα. Η ερώτηση εισαγωγής (Β1) ήταν κλειστού τύπου (με τη μορφή Σωστού – Λάθους) και δεν αναμένεται να δυσκολέψει ιδιαίτερα τους μαθητές. Η λεξιλογική άσκηση κινήθηκε στα περσινά φυσιολογικά επίπεδα, ενώ οι ερωτήσεις Γραμματικής και Συντακτικού εξέταζαν αρκετά μεγάλο μέρος της ύλης, ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, χωρίς όμως να υπάρχει η πολύ δύσκολη άσκηση ή να ζητείται κάποια εξεζητημένη εξαίρεση. Οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές και όσοι αντιμετώπισαν το μάθημα και την εξέταση με σοβαρότητα και ψυχραιμία δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να αριστεύσουν».

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;