Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών, σήμερα 8 Ιουνίου: Το καταφύγιο της καρέτα-καρέτα στη Ζάκυνθο (vid)
Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών: Πότε θεσμοθετήθηκε και πότε αναγνωρίστηκε από τον ΟΗΕ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών θεσμοθετήθηκε στις 8 Ιουνίου της ίδιας χρονιάς, κατά τη διάρκεια της Συνόδου για την Γη στο Ρίο Ντε Ζανέιρο, όπου 150 ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο υπέγραψαν τη Συνθήκη για την Βιοποικιλότητα, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την εξαφάνιση σπανίων ειδών από το ζωικό και φυτικό βασίλειο.

Οι ωκεανοί καταλαμβάνουν πάνω από το 70% της επιφάνειας της Γης και έχουν συνδεθεί από αρχαιοτάτων χρόνων με την ανθρώπινη εξέλιξη. Ο τζίρος των οικονομικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τους ωκεανούς ξεπερνά τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Το 2008 η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών αναγνωρίστηκε επίσημα από τον ΟΗΕ κι έκτοτε εξυπηρετεί έναν κεντρικό σκοπό: την ευαισθητοποίηση κοινού και ιθυνόντων για να συμβάλλουν στην προστασία των θαλασσών μέσα από τη βιώσιμη διαχείριση των θαλάσσιων πόρων.

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών η WWF Ελλάς παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ της με θέμα «Σεκάνια: Μια παραλία για τη χελώνα καρέτα» που αποτελεί καταφύγιο όλης της Μεσογείου για αυτό το είδος.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που δημιούργησε το WWF Ελλάς και κάνει «ζουμ» σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της χώρας μας με ιδιαίτερη ιστορία, την παραλία των Σεκανίων στη Ζάκυνθο.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Σεκάνια: Μια παραλία για τη χελώνα καρέτα» που παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα σήμερα το Act for Earth τουCNN Greece, μάς ταξιδεύει στα Σεκάνια, μία παραλία μήκους μόλις 550 μέτρων που εδώ και σχεδόν 30 χρόνια έχει αναδειχθεί σε σύμβολο της δράσης της περιβαλλοντικής οργάνωσης για την προστασία της άγριας ζωής στη χώρα μας.

Δες ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΤΕΛ
66 - 104
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΤΕΛ
77 - 62
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;