Ντιμπέιτ: Νέα συνεδρίαση της Διακομματικής – Τι θα συζητηθεί
Συνεδριάζει στις 2:00 το μεσημέρι η Διακομματική Επιτροπή με θέμα τους όρους του ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Συνεδριάζει στις 2:00 το μεσημέρι η Διακομματική Επιτροπή με θέμα τους όρους του ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Σημειώνεται ότι κατόπιν ομόφωνης απόφασης, η τηλεοπτική αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει και ξεχωριστή τηλεμαχία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων.

Οι αρχηγοί θα κληθούν να απαντήσουν σε έξι ερωτήματα με βάση τις ίδιες θεματικές ενότητες με την προηγούμενη διαδικασία, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά οι δημοσιογράφοι θα έχουν στο τέλος τη δυνατότητα ελεύθερης ερώτησης.

Οι θεματικές ενότητες είναι οι εξής:

  1. Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση,
  2. Εξωτερική Πολιτική – Αμυνα
  3. Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια
  4. Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος
  5. Περιβάλλον – Ενέργεια
  6. Νέα Γενιά

Η τηλεμαχία θα διεξαχθεί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, με πιθανή ώρα έναρξης τις 21:00, και η μέγιστη διάρκειά της θα είναι τρεις ώρες, όπως ίσχυε και την προηγούμενη φορά.

Κυριότερο ζήτημα που θα κληθεί να λύσει η επιτροπή είναι το γεγονός ότι οι έξι δημοσιογράφοι που θα θέτουν τα ερωτήματα είναι περισσότεροι από τους ερωτώμενους αρχηγούς, άρα σε κάθε θεματική ενότητα ένας δημοσιογράφος δεν θα θέτει ερώτημα. Για την επίλυση του θέματος, στη συνεδρίαση της Πέμπτης θα κληθεί να συμμετάσχει και ο συντονιστής της τηλεμαχίας, Γιώργος Κουβαράς, ως εκπρόσωπος των έξι δημοσιογράφων.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Πηγή Φωτογραφίας: Intime (Φωτογραφία Αρχείου)

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
29'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
29'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
2'
15 - 23
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
2'
11 - 13
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;