Πανελλήνιες 2023 - ΟΕΦΕ: Προτεινόμενες απαντήσεις & σχολιασμός των θεμάτων στα Αρχαία Ελληνικά
Πανελλήνιες 2023: Οι προτεινόμενες απαντήσεις και ο σχολιασμός της ΟΕΦΕ για τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι στα Αρχαία Ελληνικά.

Οι  Πανελλήνιες 2023 συνεχίστηκαν σήμερα Τρίτη, 6 Ιουνίου για τους υποψήφιους και τις υποψήφιες των ΓΕΛ με τρία μαθήματα. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάστηκαν στα Αρχαία Ελληνικά, οι υποψήφιοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής εξετάστηκαν στα Μαθηματικά και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού των Σπουδών Υγείας εξετάστηκαν στη Βιολογία.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2023 λίγο μετά τις 10:00 το πρωί. Λίγη ώρα αργότερα ήρθε και ο πρώτος σχολιασμός των θεμάτων που «έπεσαν» στα Αρχαία Ελληνικά και οι προτεινόμενες απαντήσεις από την ΟΕΦΕ.

Πανελλήνιες 2023: Οι προτεινόμενες απαντήσεις της ΟΕΦΕ για τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά

Οι απαντήσεις της ΟΕΦΕ για τα Αρχαία Ελληνικά.

Α) ΔΙΔΑΓΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Η ερώτηση κατανόησης κρίνεται σχετικά απλή όπως και οι απαντήσεις της εισαγωγής και της λεξιλογικής παρατήρησης θα θεωρηθούν εύκολες για καλά προετοιμασμένους μαθητές. Η ερμηνευτική ερώτηση απαιτεί σύνθεση αρκετών σχολίων από τα σχολικά εγχειρίδια. Το παράλληλο κείμενο από τον «Ανώνυμο Ιαμβλίχου» δεν αναμένεται να προβληματίσει ιδιαίτερα τους εξεταζόμενους.

Β) ΑΔΙΔΑΚΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Η μετάφραση του αδιδάκτου κειμένου κρίνεται απαιτητική. Η ερώτηση κατανόησης χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες για έναν διαβασμένο μαθητή. Η γραμματική και το συντακτικό καλύπτουν μεγάλο εύρος της ύλης και δε δημιουργούν δυσκολίες σε έναν καλά προετοιμασμένο υποψήφιο.

Ο σχολιασμός της ΟΕΦΕ στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή εικόνας: Intime

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;