Live streaming από τον πλανήτη Άρη; - Είναι γεγονός!
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (European Space Agency) μεταδίδει στο YouTube τις πρώτες εικόνες ζωντανά απευθείας από τον πλανήτη Άρη.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (European Space Agency) μεταδίδει στο YouTube τις πρώτες εικόνες ζωντανά απευθείας από τον πλανήτη Άρη.

Κατά τη διάρκεια μιας ώρας, νέες εικόνες του Άρη αναμένονται περίπου κάθε 50 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Οι εικόνες θα δείχνουν τον πλανήτη όπως δεν τον έχει δει κανείς ποτέ πριν, δήλωσε η ESA.

«Κανονικά, βλέπουμε εικόνες από τον Άρη και ξέρουμε πως έχουν τραβηχτεί πριν μέρες» δηλώνει ο Τζέιμς Γκόντφρι, υπεύθυνος λειτουργίας του διαστημικού σκάφους στο κέντρο ελέγχου της αποστολής της ESA στο Darmstadt της Γερμανίας, όπως μεταδίδει το CNN.

Με την εκδήλωση, γιορτάζεται η 20ή επέτειος από την εκτόξευση του τροχιοδρόμου Mars Express του οργανισμού – μια αποστολή για τη λήψη τρισδιάστατων εικόνων της επιφάνειας του πλανήτη, ώστε να τον δούμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

«Θα δούμε τον Άρη όπως είναι τώρα – όσο πιο κοντά στο αρειανό “τώρα” μπορούμε να φτάσουμε! Έχουμε ξαναδεί εικόνες του Άρη στο παρελθόν; Ναι, αλλά όχι ζωντανά», δηλώνει η ESA σε ανακοίνωσή της.

Εξαιτίας της απόστασης από τη Γη στον Άρη, η εικόνα χρειάζεται 13-22 λεπτά για να φτάσει στη Γη, ανάλογα με τη θέση στην οποία βρίσκονται οι δύο πλανήτες στην τροχιά τους γύρω από τον Ήλιο. Η ESA εκτιμά ότι θα χρειαστούν σχεδόν 17 λεπτά.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;