Πανελλήνιες 2023: Τηλεφώνημα για αλλαγή εξεταστικού κέντρου στη... Ρώμη δέχθηκε υποψήφιος
Συναγερμός έχει σημάνει από τηλεφώνημα που δέχθηκε μαθητής της Γ' Λυκείου για αλλαγή τους εξεταστικού του κέντρου στις Πανελλήνιες 2023

Τηλεφώνημα για αλλαγή εξεταστικού κέντρου δέχτηκε μαθητής που αύριο ξεκινάει τις Πανελλήνιες 2023. Όπως έγινε γνωστό, ένας αυτόματος τηλεφωνητής τον «ενημέρωσε» ότι θα εξεταστεί στο Λάτσιο της Ρώμης.

Η μητέρα, η οποία ήταν παρούσα την ώρα του τηλεφωνήματος, κάλεσε αμέσως τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτη Σαβελίδη. Ο κ. Σαβελίδης, με τη σειρά του, ενημέρωσε σχετικά το υπουργείο Παιδείας για το περιστατικό λίγες ώρες πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Το σχετικό γεγονός δημοσιοποίησε ο ίδιος ο κ. Σαβελίδης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ζητώντας να ενημερώσουν τους γονείς και υποψήφιους, ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία απολύτως αλλαγή στα εξεταστικά κέντρα καθώς και σε ολόκληρη τη διαδικασία για τις Πανελλήνιες 2023, όπως έχει ανακοινωθεί.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, σχολιάζοντας το σχετικό περιστατικό, ανέφερε ότι το υπουργείο είναι σε επικοινωνία με τον διευθυντή εκπαίδευσης και έχουν ενημερωθεί όλοι οι διευθυντές ότι δε θα αλλάξει κανένα εξεταστικό κέντρο.

Παράλληλα, σε περίπτωση κατά την οποία υποψήφιοι δεχτούν οποιουδήποτε είδους μήνυμα σε κάθε μέσο (sms, e-mail, messenger κλπ) το οποίο τους προτρέπει σε ενέργειες σε σχέση με τις Πανελλήνιες 2023, να μην ενεργήσουν όπως τους κατευθύνουν οι κακόβουλοι, αλλά να ενημερώσουν τους διευθυντές των σχολείων τους, διατηρώντας τα στοιχεία του μηνύματος ώστε, αν χρειαστεί, να διερευνηθούν από τις αρχές δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Από τη μεριά του, το υπουργείο ενημερώνει τους γονείς και μαθητές ότι η μόνη επίσημη πληροφόρηση για τις εξετάσεις προέρχεται από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και τις Διευθύνσεις των σχολείων και από καμία άλλη πηγή.

 

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;