Κίνα: Στέλνει για πρώτη φορά πολίτη στο διάστημα
Ο καθηγητής Γκούι Χαϊτσάο, πρώτος Κινέζος πολίτης που θα πάει στο διάστημα, θα αναχωρήσει για τον διαστημικό σταθμό ως μέρος μιας αποστολής τριών ατόμων,

Η Κίνα θα στείλει τον πρώτο πολίτη στο διάστημα την Τρίτη ως μέλος επανδρωμένης αποστολής στον διαστημικό σταθμό Τιανγκόνγκ. Πρόκειται για τον Γκούι Χαϊτσάο, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μπεϊχάνγκ του Πεκίνου.

Ο Χαϊτσάο θα βρεθεί στον διαστημικό σταθμό Τιανγκόνγκ, καθώς η Κίνα αναπτύσσει τα σχέδιά της για επανδρωμένη προσεδάφιση στη Σελήνη έως το 2030.

Ο καθηγητής Γκούι Χαϊτσάο, πρώτος Κινέζος πολίτης που θα πάει στο διάστημα, θα αναχωρήσει για τον διαστημικό σταθμό ως μέρος μιας αποστολής τριών ατόμων την Τρίτη. Ο Γκούι Χαϊτσάο θα απογειωθεί από το Κέντρο Δορυφορικής Εκτόξευσης Τζικουάν στη βορειοδυτική Κίνα την Τρίτη στις 9:31 π.μ. τοπική ώρα (01:31 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε σήμερα η κινεζική υπηρεσία επανδρωμένου διαστήματος.

Μέχρι τώρα, όλοι οι Κινέζοι αστροναύτες που έχουν σταλεί στο διάστημα ήταν μέλη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Εκπρόσωπος της διαστημικής υπηρεσίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο καθηγητής στο κλάδο Αεροναυπηγικής και Αστροναυτικής του πανεπιστημίου Πεκίνου, θα είναι «κυρίως υπεύθυνος για τη λειτουργία των πειραματικών φορτίων της διαστημικής αποστολής».

Διοικητής της αποστολής της Τρίτης είναι ο Τζινγκ Χαϊπένγκ στο τέταρτο ταξίδι του στο διάστημα, σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Το τρίτο μέλος του πληρώματος είναι ο μηχανικός Τζου Ζανγκζού.

Η Κίνα, η οποία σχεδιάζει να προσεδαφίσει αστροναύτες στο φεγγάρι έως το 2030, έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στο στρατιωτικό διαστημικό της πρόγραμμα, προσπαθώντας να φτάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία.

Ολοκλήρωσε πέρυσι την κατασκευή του τρίτου και μόνιμου διαστημικού σταθμού της, του Τιανγκόνγκ. Η τελευταία μονάδα του σε σχήμα Τ -το όνομα του οποίου σημαίνει ουράνιο παλάτι- προσδέθηκε επιτυχώς με την κεντρική δομή τον Νοέμβριο.

Ο σταθμός φέρει μια σειρά από κομμάτια επιστημονικού εξοπλισμού, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Δείτε επίσης:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;