Εκλογές 2023: Ποιος αναλαμβάνει υπηρεσιακός Υπουργός Παιδείας
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα ορκιστεί ενώπιον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου την Πέμπτη στις 16.00. Ακολούθως θα συγκροτηθεί η νέα κυβέρνηση, η ορκωμοσία της οποίας θα γίνει μέχρι την Παρασκευή.

Εν αναμονή της ανακοίνωσης της υπηρεσιακής κυβέρνησης, μετά τις εκλογές 2023, υπό τον πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, ο οποίος θα ορκιστεί το απόγευμα της Πέμπτης, πολλές είναι οι φήμες που ακούγονται και οι πληροφορίες που διακινούνται για τους υπηρεσιακούς υπουργούς.

Για το Υπουργείο Παιδείας ακούστηκε το όνομα της Μάρας Νικολαΐδου, Καθηγήτριας στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, όμως πληροφορίες επιμένουν πως τελικώς θα το αναλάβει ο Καθηγητής Ιατρικής, πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ και πρώην υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας, Χρήστος Κίττας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Χρήστος Ν. Κίττας (1946) είναι πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1946 και σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών συμπληρώνοντας τις σπουδές του στο εξωτερικό. Το 1975 έγινε διδάκτορας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και το 1983 εξελέγη υφηγητής της παθολογικής ανατομικής στην ιατρική σχολή.

Το 1983 εξελέγη επίκουρος καθηγητής, το 1990 αναπληρωτής και το 1993 καθηγητής ιστολογίας και εμβρυολογίας στην ίδια σχολή. Ως ιατρός έχει σημαντικό επιστημονικό έργο και συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον σημαντικών Ελλήνων εργαστηριακών γιατρών-ερευνητών, με επιστημονικό έργο το οποίο έχει διεθνή αναγνώριση και αποδοχή.

Παράλληλα με το επιστημονικό του έργο, συμμετείχε ενεργά στη διοίκηση του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Διετέλεσε κοσμήτορας της ιατρικής σχολής, αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού (2003-2006)[2] και από το 2006 έως το 2009 ήταν πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια των ταραχών τον Δεκέμβριο του 2008 υπέβαλε την παραίτησή του διαμαρτυρόμενος για την αδυναμία της Πολιτείας να προστατεύσει τα κτήρια του Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας, την οποία όμως ανακάλεσε ύστερα από προσωπική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Στις 17 Μαΐου 2012, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ανέλαβε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου.

Στις 24 Οκτωβρίου 2022 απονεμήθηκε στον Χρήστο Κίττα ο τίτλος του επίτιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως όλα δείχνουν η νέα κυβέρνηση θα ανακοινωθεί την Πέμπτη έπειτα από συνεννοήσεις των κομμάτων για πρόσωπα κοινής αποδοχής.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα ορκιστεί ενώπιον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου την Πέμπτη στις 16.00. Ακολούθως θα συγκροτηθεί η νέα κυβέρνηση, η ορκωμοσία της οποίας θα γίνει μέχρι την Παρασκευή.

Η σύγκληση της νέας Βουλής θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 28 Μαΐου, με μοναδικό αντικείμενο την ορκωμοσία των βουλευτών.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;