To Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής γιόρτασε τα 15 χρόνια λειτουργίας του
Στους χώρους του φιλοξενεί όλη την ιστορία του κλάδου της Πληροφορικής.

Εκπρόσωποι της Πολιτείας, στελέχη από τον κλάδο της τεχνολογίας, δημοσιογράφοι και φίλοι του Μουσείου, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής για να γιορτάσει τα 15 χρόνια λειτουργίας του. Την εκδήλωση άνοιξε απευθύνοντας ειδικό βίντεο χαιρετισμό ο κος Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο οποίος είχε επισκεφθεί πρόσφατα το χώρο του Μουσείου.

Με τα θερμότερα λόγια, – παροτρύνοντας άπαντες να (υπο)στηρίξουν τις προσπάθειες του Μουσείου -, μίλησαν ο κος Γιάννης Βασιλάκος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος-Dixons South East Europe, ο κος Σταύρος Μένεγος, Τεχνικός Διευθυντής της Entersoft, ο κος Θεόδωρος Φέσσας, Ιδρυτής της Info-Quest Technologies και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Quest Συμμετοχών, η κα Εφη Κουτσουρέλη, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Quest Συμμετοχών και η κα Στέλλα Τσιτσούλα, Managing Director της Red Communications.

O δε Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής, κος Γεώργιος Τσεκούρας, δήλωσε: “Ευχαριστώ θερμά όλες και όλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση για τα 15 χρόνια του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής! Είμαι ευγνώμων για όλους όσους μέσα σε αυτά τα 15 χρόνια, ήρθαν, έμειναν, έφυγαν, ξαναγύρισαν, ή και προσέφεραν αφιλοκερδώς στο Μουσείο την οποιαδήποτε είδους βοήθεια. Όλα αυτά τα χρόνια γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους και χαίρομαι που πλέον είναι συνοδοιπόροι του Μουσείου.”

Με μότο “Το μουσείο που σου κάνει κλικ”, το ΕΛ.Μ.Π. (http://www.elmp.gr), που ξεκίνησε τις δραστηριότητές το Μάιο του 2008 και είναι το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, φιλοξενεί μία πλούσια και σπάνια συλλογή προϊόντων Πληροφορικής, με περισσότερα από 8.500 εκθέματα που περιλαμβάνουν: hardware, software, περιοδικά και βιβλία, τα οποία συνθέτουν το παζλ ολόκληρης της ιστορίας του κλάδου.

Το ΕΛ.Μ.Π. στεγάζεται στο Μοσχάτο, στη συμβολή των οδών Πέτρου Σπυροπούλου & Θεσσαλονίκης και εκτός από μεμονωμένους επισκέπτες, μπορεί να δεχθεί ξεναγήσεις σχολείων ή άλλων φορέων, καθώς και να φιλοξενήσει εκδηλώσεις, κατόπιν συνεννοήσεως με τους υπεύθυνους του Μουσείου.

Επιπλέον, το Μουσείο προσφέρει δυνατότητα ηχητικής ξενάγησης σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά), έχει τη δική του δωρεάν εφαρμογή διαθέσιμη για Android και iOS, ενώ μπορεί να παρέχει μέρος των εκθεμάτων του για τις ανάγκες άλλων εκδηλώσεων.

Το Μουσείο λειτουργεί καθημερινά από τις 09:00 έως 17:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 11:00 έως τις 17:00.

Για περισσότερες πληροφορίες πληροφορίες, επισκέψεις, αλλά και δωρεές μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω e-mail στη διεύθυνση: info@elmp.gr ή μέσω τηλεφώνου, στους αριθμούς 210 300 7010 & 6932 333 264.

Γενική είσοδος: 4 ευρώ
Σχολεία*: 3 ευρώ (στην τιμή περιλαμβάνεται η εκπαιδευτική ξενάγηση)
Φοιτητές: 3 ευρώ
Άνεργοι: 3 ευρώ (αφορά ατομικές επισκέψεις με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας)
Παιδιά κάτω των 6 ετών: Δωρεάν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;