Αλέξης Τσίπρας: «Ζήσαμε το αδιανότητο» - Τι δήλωσε για την τραγωδία στα Τέμπη
«Ζούμε σε εποχές predator με τις παρακολουθήσεις και δεν είχαμε τη δυνατότητα να ξέρουμε αν δύο τρένα πηγαίνουν στην ίδια γραμμή επί 12 λεπτά»

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε το βράδυ της Δευτέρας (15/5) στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» λίγο πριν τις εκλογές 2023.

Μιλώντας στον Alpha και στον Σταύρο Θεοδωράκη είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει λογοδοσία για τις υποκλοπές με κυβέρνηση της ΝΔ και διερωτήθηκε σε ποια ευρωπαϊκή χώρα άραγε δεν θα υπήρχε ένα κράτος δικαίου ώστε να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΠΣ τόνισε ότι το πρώτο «έγκλημα», όπως είπε, ήταν ο βιασμός των άρθρων του Συντάγματος με τις παράνομες παρακολουθήσεις και το δεύτερο ήταν η συγκάλυψη.

«Ποιος έκανε τις παρακολουθήσεις; Για ποιο λόγο τις έκανε;» είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και μίλησε για «σκάνδαλο» και πως δεν υπήρχε κανένας εθνικός λόγος για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη.

«Τότε πως ο κ. Μητσοτάκης επικαλείτο το εθνικό απόρρητο; Αυτό δεν επικαλέστηκε για να μην βγει η αλήθεια στην επιτροπή;» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επανέλαβε το αίτημα για την ανάγκη συγκρότησης μιας προοδευτικής κυβέρνηση για την «κάθαρση του δημόσιου βίου».

Όταν ρωτήθηκε για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως πρέπει «να γίνουμε Ευρώπη». Παράλληλα, τόνισε πως ο στόχος μιας προοδευτικής κυβέρνησης είναι να βάλει ένα τέλος στο κομματικό ρουσφέτι και στη νοοτροπία με την οποία χτίστηκε το ελληνικό κράτος. Επιπλέον κατηγόρησε την κυβέρνηση «ότι δεν έβαλε μυαλό», καθώς λίγο καιρό μετά την εθνική τραγωδία διορίστηκε εκτός ΑΣΕΠ κόρη ενός αρχισυνδικαλιστή της ΔΑΚΕ.

Επιπλέον, με αφορμή την τοποθέτηση του σταθμάρχη την οποία έσπευσε ο «υπουργός των Τεμπών», όπως χαρακτήρισε τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κ. Καραμανλή, το κράτος κατήντησε κομματικό φέουδο. Ακόμη, αναφέρθηκε επίσης στην υποψηφιότητά του στις Σέρρες υπογραμμίζοντας πως η παραίτησή του δεν μπορεί να θεωρείται «κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα ο ίδιος αναρωτήθηκε:

«Πώς είναι δυνατόν να παραιτείται ο Καραμανλής και μετά από 20 ημέρες να μπαίνει στο ψηφοδέλτιο; Αναρωτιέμαι, τόσο πολύ μετράει το όνομα σου; Τόσο σημαντικό είναι για αυτή τη χώρα αν είσαι γόνος πολιτικής οικογένειας;»

«Ζήσαμε το αδιανότητο. Κάνουμε άλματα στην ψηφιοποίηση, ζούμε σε εποχές predator με τις παρακολουθήσεις και δεν είχαμε τη δυνατότητα να ξέρουμε αν δύο τρένα πηγαίνουν στην ίδια γραμμή επί 12 λεπτά» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας για συνολική απαξίωση του ΟΣΕ.

Μάλιστα, υπενθύμισε ότι εδώ και τέσσερα χρόνια η τηλεδιοίκηση που κάηκε μετά τις εκλογές του 2019, πότε δεν αντικαταστάθηκε.

Όσον αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε την ανάγκη να αναβαθμιστούν τα δημόσια ΑΕΙ και να επενδύσει επιτέλους η χώρα στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έδωσε 30 εκατομμύρια για να ιδρύσει την πανεπιστημιακή αστυνομία και όχι για να πάρει καθηγητές, τη στιγμή που τα προβλήματα που ταλανίζουν τα πανεπιστήμια δεν έχουν λυθεί.

«Η μαφία ήλεγχε τη φοιτητική εστία στου Ζωγράφου» υπενθύμισε με νόημα. Παράλληλα, όταν ρωτήθηκε για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, τάχθηκε υπέρ της υπεράσπισης του άρθρου 16 σημειώνοντας πως προτεραιότητα είναι η αναβάθμιση των δημοσίων πανεπιστήμιων στη χώρα μας.

«Πώς σου φάνηκε η συνέντευξή μας; Σου άρεσε; Προτιμάς τον Μητσοτάκη ή ήταν καλύτερη η δική μας;» ρώτησε γελώντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Σταύρο Θεοδωράκη, επίσης, να γελάει.

«Ο δημοσιογράφος πάντα ευθύνεται για τις ερωτήσεις του, όχι για τις απαντήσεις του άλλου. Εγώ πιστεύω ότι έκανα και στις δύο περιπτώσεις τις απαραίτητες ερωτήσεις» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης και τον Αλέξη Τσίπρα να του απαντά:

«Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο και γι΄αυτό είναι πάντοτε ευκολότερη η δουλειά του δημοσιογράφου κι εσύ το έχεις ζήσει γιατί έχεις περάσει και από τις δύο θέσεις. Δεν υπάρχουν κακές ερωτήσεις, υπάρχουν κακές απαντήσεις. Ελπίζω να τις απέφυγα τις περισσότερες από αυτές». 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;