Πάρνηθα: Βρέθηκαν νεκρά άλογα σε δυσπρόσιτο γκρεμό - Προσοχή, σκληρές εικόνες
Φιλοζωικές καταγγέλλουν ότι στο σημείο πετιούνται συστηματικά άλογα

Σε δυσπρόσιτους γκρεμούς στην Πάρνηθα βρέθηκαν νεκρά δύο άλογα, με φιλοζωικές οργανώσεις να καταγγέλλουν πως εγκαταλείφθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο από τους ιδιοκτήτες τους.

Εθελοντές που σιτίζουν αδέσποτα ζώα εντόπισαν τα δύο νεκρά άλογα σε απότομη πλαγιά της δυτικής Πάρνηθας, λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Δήμου Φυλής.

Φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δείχνουν τα άλογα άσχημα τραυματισμένα και φιλοζωικές οργανώσεις εικάζουν πως από την πτώση προσπάθησαν πιθανόν να ανέβουν ή να κατέβουν, αλλά τα εγκατέλειψαν οι δυνάμεις τους και πέθαναν βασανιστικά.

Η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, που κοινοποίησε την σχετική καταγγελία προς την Αστυνομία, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ειδική Γραμματεία και τον Άρειο Πάγο, κάνει λόγο για απόκρημνο χώρο στη δυτική Πάρνηθα, όπου συστηματικά πετιούνται άλογα.

«Ενημερωθήκαμε από το τοπικό σωματείο μας, για την ύπαρξη επώνυμης καταγγελίας και φωτογραφιών, για χώρο στην Δυτική Πάρνηθα στην περιοχή της Χασιάς, όπου συστηματικά πετιούνται άλογα. Οι φωτογραφίες δείχνουν αρκετά ζώα και σκελετούς συνεπώς γίνεται επί μεγάλο χρονικό διάστημα. Σας κοινοποιούμε την καταγγελία και παρακαλούμε για άμεσες ενέργειές σας ώστε να βρεθούν οι υπεύθυνοι, δεδομένου ότι η περιοχή δεν είναι μεγάλη», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Καταγγελία στην ΕΛΑΣ κατέθεσε και το Σωματείο «Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών – Ippothesis», ζητώντας άμεση νεκροψία και ιχνηλάτηση των αλόγων, εφόσον φέρουν ηλεκτρονική σήμανση.

Επείγουσα καταγγελία και επίκαιρη επερώτηση προς τον πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Δημόπουλο Γεώργιο κατέθεσε η «Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής» σε συνεργασία με το Σωματείο «Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών – Ippothesis» και την «Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία – ΠΦΟ» με τα ακόλουθα αιτήματα:

  • νεκροψία των άτυχων ζώων με στόχο την διαλεύκανση των αιτίων του θανάτου τους και την ανεύρεσή τυχόν μεταδιδόμενων λοιμωδών νοσημάτων,
  • έλεγχο της καταγραφής τους στην Κτηνιατρική υπηρεσία της σχετικής Περιφερειακής Ενότητας, για την επακόλουθη ιχνηλάτησή τους και για την ανεύρεση τυχών υπεύθυνων του απεχθούς εγκλήματος και
  • επακόλουθη αξιοπρεπή υγειονομική ταφή τους, αυτών και των όσων άλλων είχαν παρόμοια τύχη σε εκείνο το εγκαταλελειμμένο κομμάτι της «Αττικής Πράσινης Περιφέρειας».

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;