Πρίγκιπας Χάρι: Οι αποκαλύψεις του συγγραφέα του βιβλίου για την παραλίγο ρήξη μεταξύ τους
Την συνεργασία του με τον πρίγκιπα Χάρι περιέγραψε, σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο The New Yorker, ο συγγραφέας Τζ. Ρ. Μόρινγκερ.

Την συνεργασία του με τον πρίγκιπα Χάρι περιέγραψε, σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο The New Yorker, ο συγγραφέας Τζ. Ρ. Μόρινγκερ, ο «ghostwriter» που ουσιαστικά συνέγραψε την βιογραφία του.

Μήνες μετά την κυκλοφορία του «Spare», το οποίο το CNN χαρακτήρισε «θλιβερό ανάγνωσμα ενός κατεστραμμένου άνδρα», ο συγγραφέας μοιράστηκε τη δική του πλευρά της ιστορίας.

Ο ίδιος δεν δίστασε να αποκαλύψει έναν μεγάλο καβγά που ξέσπασε μεταξύ τους κατά τη συγγραφή του βιβλίου. Ήταν στις 2:00 τα ξημερώματα μιας ημέρας όταν οι δυο τους είχαν συνάντηση μέσω Zoom. Ο καβγάς έγινε για ένα συγκεκριμένο απόσπασμα που αφορούσε τις «εξαντλητικές στρατιωτικές ασκήσεις» του Χάρι στην Αγγλία, όπου αιχμαλωτίστηκε από υποτιθέμενους τρομοκράτες, ένας από τους οποίους έκανε μια «χυδαία αναφορά» για την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Ο δούκας του Σάσεξ επιθυμούσε το απόσπασμα να ολοκληρωθεί με την απάντησή του, ωστόσο ο Μόρινγκερ επέμενε να την αφήσει απ’ έξω.

«Παρόλο που δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Χάρι και εγώ είχαμε τσακωθεί, ένιωθα διαφορετικά. Ένιωθα σαν να οδεύαμε προς κάποιο είδος οριστικής ρήξης, εν μέρει επειδή ο Χάρι δεν έλεγε πια τίποτα» θυμάται ο Μόρινγκερ για τον καβγά.

«Ήμουν εξοργισμένος με τον πρίγκιπα Χάρι», παραδέχθηκε ο Μόρινγκερ, «το κεφάλι μου χτυπούσε δυνατά, το σαγόνι μου ήταν σφιγμένο και άρχισα να υψώνω τη φωνή μου. Κι όμως ένα κομμάτι μου ήταν σε θέση να σκεφτεί: “Αυτό είναι τόσο παράξενο. Φωνάζω στον πρίγκιπα Χάρι”».

«Τότε, καθώς ο Χάρι άρχισε να μου απαντά, αφού τα μάγουλά του κοκκίνιζαν και τα μάτια του σφίγγονταν, μου ήρθε μια πιο πιεστική σκέψη: Ουάου, όλα θα μπορούσαν να τελειώσουν εδώ».

Ο ghostwriter του πρίγκιπα Χάρι θυμήθηκε, επίσης, τη γενναιοδωρία της Μέγκαν Μαρκλ όταν βρέθηκε ξανά στο σπίτι τους, χωρίς την οικογένειά του. «Ο Χάρι με φιλοξένησε στον ξενώνα του, όπου η Μέγκαν και ο Άρτσι με επισκέπτονταν στις απογευματινές τους βόλτες. Η Μέγκαν, γνωρίζοντας ότι μου έλειπε η οικογένειά μου, έφερνε συνέχεια δίσκους με φαγητό και γλυκά».

«Αναρωτήθηκα αν θα είχαμε χημεία», είπε. «Είχαμε, και υπήρχε, νομίζω, ένας εκπληκτικός λόγος. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε πεθάνει 23 χρόνια πριν από την πρώτη μας συνομιλία, και η μητέρα μου, η Ντόροθι Μόερινγκερ, είχε μόλις πεθάνει, και η θλίψη μας φαινόταν εξίσου νωπή».

«Ο τρόπος με τον οποίο του είχαν φερθεί, τόσο άγνωστοι όσο και συγγενείς, ήταν εξωφρενικός. Εκ των υστέρων, όμως, νομίζω ότι εγωιστικά καλωσόρισα την ιδέα ότι θα μπορούσα να μιλήσω με κάποιον, έναν ειδικό, για αυτό το ατελείωτο συναίσθημα που εύχεσαι να μπορούσες να τηλεφωνήσεις στη μαμά σου», συμπλήρωσε.

Η αυτοβιογραφία του Δούκα του Σάσεξ δεν είναι η πρώτη που γράφει ο Τζ. Ρ. Μόρινγκερ, μιας και πριν από αυτή, υπήρξε ghostwriter της αυτοβιογραφίας του κορυφαίου τενίστα Αντρέ Αγκάσι. Πριν αφοσιωθεί στη συγγραφή, ο Αμερικανός σπούδασε στο Γέιλ, ενώ έκανε και τη θητεία του στη δημοσιογραφία για λογαριασμό των Colorado, Los Angeles και New York Times. Μάλιστα, με το ρεπορτάζ του με τίτλο «Crossing Over» για του Los Angeles Times που δημοσιεύθηκε το 2000 κέρδισε και βραβείο Πούλιτζερ.

Mε πληροφορίες από CNN

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;