Νιου Τζέρσεϊ: «Ουρανοκατέβατο» αντικείμενο προσγειώθηκε στο… κρεβάτι τους
«Άγγιξα το αντικείμενο γιατί φαινόταν ένας τυχαίος βράχος, και ήταν ζεστός»

Πόσο πιθανό είναι να πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας, όπως φοβούνταν οι Γαλάτες; Κι όμως, πιθανότατα ένας μετεωρίτης συνετρίβη στην κρεβατοκάμαρα μιας οικογένειας, ανοίγοντας μια τρύπα στην οροφή κι αφήνοντας τους κατοίκους -που έλειπαν από το σπίτι- κεραυνοβολημένους από το θέαμα που αντίκρισαν εκ των υστέρων στο Νιου Τζέρσεϊ.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Χόουπγουελ Τάουνσιπ στο Νιου Τζέρσεϊ, το μεταλλικό, αστραφτερό βραχώδες αντικείμενο μήκους περίπου 15 εκατοτών, συνετρίβη στην οροφή, χτύπησε το ξύλινο δάπεδο, έκανε αναπήδηση δημιουργώντας δεύτερη τρύπα στο ταβάνι, προτού καταλήξει κάτω.

«Άγγιξα το αντικείμενο γιατί φαινόταν ένας τυχαίος βράχος, και ήταν ζεστός» ανέφερε η Σούζι Κοπ, κόρη του ιδιοκτήτη, προσθέτοντας πως οι αρμόδιες υπηρεσίες έκαναν εξετάσεις σε όσους ήρθαν σε επαφή με τον πιθανό μετεωρίτη.

«Φοβούνταν πως επειδή έπεσε από τον ουρανό, ήταν ραδιενεργό; Μήπως είχαμε πάνω μας υπολείμματα; Έτσι, μας εξέτασαν και βγήκαν όλα καθαρά» ανέφερε η ίδια.

Η αστυνομία επικοινώνησε με πολλές άλλες υπηρεσίες ώστε να διαπιστωθεί αν όντως επρόκειτο για μετεωρίτη.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η δημοτική αρχή ενθάρρυνε τους κατοίκους της πόλης να ελέγξουν τους κήπους τους για πιθανά θραύσματα.

Το βραχώδες αυτό κομμάτι θα μπορούσε να είναι θραύσμα από τη βροχή μετεωριτών Eta Aquarid, που αποτελείται από κομμάτια του διάσημου κομήτη του Χάλεϊ, ο οποίος μπορεί να παρατηρηθεί από τη Γη κάθε 75 χρόνια.

Περίπου 500 μετεωρίτες καταλήγουν στη Γη κάθε χρόνο, ωστόσο, λιγότεροι από δέκα εντοπίζονται από ανθρώπους, καθώς η συντριπτική πλειονότητα καταλήγει σε ωκεανούς ή ερημικές περιοχές.

Λόγω της ταχύτητας των μετεωριτών που περνούν τη γήινη ατμόσφαιρα, πολλοί από αυτούς διασπώνται σε μικρότερα κομμάτια, κάτι που καθιστά δυσκολότερο τον εντοπισμό τους.

Πηγή: Guardian

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;