Ο Γιώργος Πρίντεζης μιλά για το Game 5 του Ολυμπιακού με τη Φενέρ
«Παιχνίδι προπονητή, τριπόντων και λεπτομερειών το Game 5» χαρακτήρισε το ματς ο Γιώργος Πρίντεζης.

Ο τέως αρχηγός του Ολυμπιακού, το αγαπημένο παιδί των φιλάθλων της ομάδας του Πειραιά, ο Γιώργος Πρίντεζης, θα είναι παρών στα VIP του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας απόψε (21:30), όταν οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στο «ματς της χρονιάς» όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος τη Φενερμπαχτσέ, στο Game 5 της σειράς για τα πλέι οφ της Euroleague.

O παίκτης που έκρινε τίτλους, όπως το πεταχτάρι του 2012 στην Κωνσταντινούπολη και προκρίσεις σε φάιναλ φορ, όπως απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ το 2015 μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τον «τελικό» που θα κρίνει την πρόκριση στο Κάουνας.

«Έχω περισσότερο άγχος φέτος που δεν είμαι παίκτης και θα το δω από την κερκίδα. Τι να πω… όταν ήμουν παίκτης το διαχειριζόμουν διαφορετικά το άγχος,» σκέφτηκε μεγαλόφωνα ο παλαίμαχος πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού, όταν κλήθηκε να καταθέσει τις σκέψεις του για το 5ο ματς, στο περιθώριο της επίσημης παρουσίασης του φετινού, 5ου κατά σειρά Stoiximan AegeanBall Festival, το φημισμένο τουρνουά 3on3 μπάσκετ που διοργανώνεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Σύρο (φέτος 7-9 Ιουλίου) με δική του πρωτοβουλία από αγάπη για τον τόπο του.

«Είναι παιχνίδι προπονητή. Πάντα ήταν παιχνίδια προπονητών η σειρά των πλέι οφ, και προπονητών μάλλον, να το πω έτσι. Θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο, κακά τα ψέματα, αυτό που είχα πει πριν και από δύο μήνες, δηλαδή να έχεις μια υποτυπώδη ευστοχία στο τρίποντο.

Κουτσά στραβά ο Ολυμπιακός έχει κάποιους αυτοματισμούς που θα βρει κάποια ελεύθερα τρίποντα. Και τα μικρά μπάλα που δεν είναι μικρά: ριμάουντ, τα loοse balls, οι διεκδικήσεις, αφού έτσι θα μπορέσει να έχεις περισσότερες κατοχές,» αναλύει που θα κριθεί το ματς και η πρόκριση ο Γιώργος Πρίντεζης και προσθέτει: «Νομίζω πως ήρθε η ημέρα που όλοι περίμεναν και για την οποία δούλεψαν όλη τη χρονιά».

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Γιώργου Πρίντεζη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) πριν από το Game 5 Ολυμπιακός-Φενερμπαχτσέ:

-O ίδιος χαρακτήρισες το αποψινό παιχνίδι «ματς της χρονιάς» στην παρουσίαση του δικού σου τουρνουά 3on3 στην αγαπημένη σου Σύρο. Πως είναι για έναν παίκτη να βλέπει από τις κερκίδες το Game 5 της πρώην ομάδας του σε πλέι οφ αντί να είναι στο παρκέ έναν χρόνο αφού «κρέμασε τα παπούτσια του»;

ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Θα ερχόταν κι αυτή η ώρα. Τι να κάνουμε; Με τον χρόνο δεν τα βάζει κανείς και δόξα τω Θεώ έχουμε ζήσει στιγμές όμορφες, έχουμε ζήσει στιγμές που δεν καταφέραμε να προκριθούμε σ’ ένα φάιναλ φορ. Όμως είναι παιχνίδια ιδιαίτερα που περιμένει όλος ο κόσμος, μπασκετικός και μη και εύχομαι το καλύτερο».

-Έχεις μιλήσει με τα παιδιά, τον Σλούκα, τον Βεζένκοφ, τους πρώην συμπαίκτες σου, κατά τη διάρκεια της σειράς με τη Φενέρμπαχτσέ και πριν από τον κρίσιμο «τελικό» απόψε στο ΣΕΦ; 

ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Ναι έχω μιλήσει! Βέβαια, δεν μπορώ να πω εδώ τι έχουμε πει, αλλά νομίζω ότι εκείνοι ξέρουν αρκετά πράγματα και είναι έτοιμοι για έναν δύσκολο αγώνα».

-Ο κόσμος του Ολυμπιακού πόση ενέργεια μπορεί να δώσει στην ομάδα. Είναι ο έκτος παίκτης ιδιαίτερα σε τόσο κρίσιμους αγώνες, όπως ένα game 5 στα πλέι οφ της Euroleague;

ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Νομίζω δεν είναι τυχαίο που στα πλέι οφ της Euroleague η γηπεδούχος ομάδα, όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά όλες οι ομάδες που έχουν πλεονέκτημα έδρας, καταφέρνουν να περάσουν στο φάιναλ φορ. Θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο η έδρα. Γι’ αυτό αγωνιζόταν όλον τον χρόνο ο Ολυμπιακός και έχει κάνει μία τόσο καταπληκτική χρονιά, για να έχει το παιχνίδι που κρίνει την πρόκριση στο φάιναλ φορ στην έδρα του. Νομίζω πως ήρθε η ημέρα που όλοι περίμεναν».

-Που πιστεύεις ότι θα κριθεί το Game 5;

ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Νομίζω πως σε όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ είναι πολύ δύσκολο μια ομάδα να πιάσει την απόδοση που έπιανε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Γιατί είναι παιχνίδια που παίζεις ανά δύο ημέρες. Γνωρίζει καλύτερα ο ένας αντίπαλος τον άλλον. Ο προπονητής γνωρίζει καλύτερα την άλλη ομάδα, την προετοιμάζει διαφορετικά. Είναι παιχνίδι προπονητή. Πάντα ήταν παιχνίδια προπονητών η σειρά των πλέι οφ, και προπονητών μάλλον, να το πω έτσι. Θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο, κακά τα ψέματα, αυτό που είχα πει πριν και από δύο μήνες, δηλαδή να έχεις μια υποτυπώδη ευστοχία στο τρίποντο. Κουτσά στραβά ο Ολυμπιακός έχει κάποιους αυτοματισμούς που θα βρει κάποια ελεύθερα τρίποντα. Και τα μικρά πράγματα που δεν είναι μικρά: τα ριμπάουντ, τα loοse balls, οι διεκδικήσεις, αφού έτσι θα μπορέσει να έχεις περισσότερες κατοχές».

-Και τέλος οι προβλέψεις σου για τις δύο άλλες σειρές που πήγαν σε Game 5 και κρίνονται αύριο; Δηλαδή Ρεάλ Μαδρίτης-Παρτιζάν και Μονακό-Μακάμπι Τελ Αβίβ;

ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Δύσκολο! Μακάμπι-Μονακό… το ήξερα από την αρχή ότι θα πάει στα πέντε παιχνίδια. Είναι πολύ αμφίρροπη σειρά. Δεν μπορώ να γνωρίζω. Δεν μπορείς να πεις ότι η Μονακό έχει καμιά τρελή έδρα. Όσο για το Ρεάλ-Παρτιζάν… άλλη μια σειρά που νομίζω ότι όλος ο κόσμος πιο πολύ υποστηρίζει την Παρτιζάν σαν παραμύθι ουσιαστικά που η αδύναμη ομάδα μπορεί να κερδίσει την καλύτερη, πάλι τα βλέπω πολύ δύσκολα. Γύρισε η σεζόν πάλι στο γήπεδο της Ρεάλ… δεν ξέρω… δεν μπορείς να κάνεις πρόβλεψη για κανένα από αυτά τα παιχνίδια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δες ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;