Νέο είδος πεταλούδας πήρε το όνομά της από τον κακό του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
Ο Σάουρον από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» έδωσε το όνομά του σε πεταλούδες.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πεταλούδας και αποφάσισαν να του χαρίσουν ένα ξεχωριστό όνομα. Η ομάδα αποφάσισε να ονομάσει το νέο είδος με το όνομα του κακού Σάουρον του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Οι ειδικοί αποφάσισαν να δώσουν αυτό το όνομα στις πεταλούδες «Σάουρον» εξαιτίας των μαύρων δαχτυλιδιών που έχουν στα πορτοκαλί φτερά τους και σου φέρνουν στο μυαλό το μάτι του Σάουρον που βλέπει τα πάντα, όπως περιγράφεται και στο βιβλίο του Τόλκιν.

πεταλούδα

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο ελπίζει ότι με αυτή την ασυνήθιστη ονοματοδοσία θα μπορέσει να τραβήξει την προσοχή ενός ευρύτερου κοινού και να βοηθήσει με αυτόν τον τρόπο την διεξαγωγή περισσότερων ερευνών για το είδος.

Τα είδη που προστέθηκαν στο γένος Saurora είναι δύο:

  • Το Saurona triangular και
  • το Saurona aurigera

Πρόκειται για τα πρώτα μέλη της ομάδας. Ωστόσο, αναμένεται να ενταχθούν πολλά περισσότερα είδη.

Οι ειδικοί ανέλυσαν περισσότερα από 400 διαφορετικά είδη πεταλούδων και μελέτησαν το DNA τους για να εντοπίσουν τις διαφορές μεταξύ τους σε γενετικό επίπεδο, καθώς και από την εμφάνισή τους.

Το Saurona triangula και το Saurona aurigera δεν είναι τα πρώτα πλάσματα που πήραν το όνομα του Σάουρον. Το λαμπερό μάτι του κακού έχει αναφερθεί επίσης στα ονόματα ενός σκαθαριού κοπριάς, ενός βατράχου και ενός δεινοσαύρου. Φαίνεται πως η μυθολογία που έφτιαξε ο Τόλκιν έχει επηρεάσει πολλούς ερευνητές και επιστήμονες!

Σάουρον

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;