Σοκ στη Νέα Υόρκη: Άνδρας έπνιξε επιβάτη του μετρό που παρακαλούσε για τροφή και νερό
Οργή έχει προκαλέσει ο βίαιος και απάνθρωπος πνιγμός του Τζόρνταν Νίλι, ενός άστεγου που ήταν γνωστός και ως μιμητής του Μάικλ Τζάκσον - Οι πορείες διαμαρτυρίας και το αίτημα για τη σύλληψη του δράστη.

Ο 30χρονος μιμητής του Μάικλ Τζάκσον Τζόρνταν Νίλι, είχε συγκεντρώσει θαυμαστές στην πόλη της Νέας Υόρκης -και όχι μόνο- με χιλιάδες στο διαδίκτυο να μιλούν για την ικανότητα του νεαρού να χορεύει. Μάλιστα είχαν δημιουργήσει μια ομάδα στο Facebook για να μοιράζονται τις παραστάσεις του.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Street Riders NYC (@streetridersnyc)

Στις 3 Μαΐου, ο Νίλι πνίγηκε μέχρι θανάτου σε ένα βαγόνι του μετρό καθώς παραπονέθηκε ότι ήταν άστεγος, πεινασμένος και διψασμένος. Βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι βετεράνος πεζοναύτης των ΗΠΑ, ο οποίος έκανε κεφαλοκλείδωμα στο Τζόρνταν Νίλι για αρκετά λεπτά με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σκληρές εικόνες

Διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο Μανχάταν στις 3 Μαΐου για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του Τζόρνταν Νίλι. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επέκρινε την αστυνομία για έλλειψη δράσης σχετικά με τον θάνατό του.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη News 12 The Bronx (@news12bx)

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Matthew (@mattieboi93)

Ο δράστης, 24 ετών, δεν είχε κατονομαστεί από τις αρχές μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης και δεν είχαν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον του. Το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν συνεχίζει τις έρευνες. Ο θάνατος του Νίλι χαρακτηρίστηκε από τον ιατροδικαστή της πόλης την Τετάρτη ως ανθρωποκτονία.

Εν τω μεταξύ, πολλοί τον θυμούνται  ως ευγενικό και ταλαντούχο, παρά τις προσπάθειες άλλων να τον παρουσιάσουν ως επικίνδυνο και βίαιο.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The M Word (@thee.m.word)

Ο Τζόνι Εσπινάλ, 33 ετών, ήταν ένας γείτονας που συνάντησε για πρώτη φορά τον νεαρό Νίλι το 2012, όταν οι δυο τους ζούσαν στο Washington Heights του Μανχάταν.

Ο Εσπινάλ είπε ότι έβλεπε τον Νίλι ντυμένο με τη στολή του Michael Jackson και τον περιέγραψε ως ήρεμο και ήσυχο.

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι αυτός και ο Τζόρνταν μιλούσαν για βιντεοπαιχνίδια, την κοινή τους αγάπη για το anime και το busking.

«Ήταν απλώς ένα κανονικό, αγχώδες παιδί», είπε.

Ο Εσπινάλ εξέφρασε την απογοήτευσή του με όσους κατηγόρησαν τον Τζόρνταν Νίλι ότι ήταν βίαιος, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα για εκείνον.

«Τον παρουσιάζουν ως κάποιον που δεν είναι», είπε ο Εσπινάλ, αναφερόμενος στις αρνητικές αναφορές για τον γείτονά του από ορισμένα μέσα ενημέρωσης. «Δεν του άξιζε αυτό που του συνέβη και πραγματικά δεν του αξίζει ο τρόπος που τον απεικονίζουν όλοι».

Και άλλοι θυμούνται τον Τζόρνταν Νίλι με τον ίδιο τρόπο, αναφερόμενοι σε αυτόν με τα καλύτερα λόγια.

Ο Λάρι Μάλκολμ Σμιθ, ο οποίος γνώρισε για πρώτη φορά τον Νίλι πριν από μια δεκαετία, ενώ οι δυο τους ζούσαν σε ανάδοχη οικογενειακή φροντίδα, ανέφερε ότι ο Νίλι μερικές φορές μοίραζε τα χρήματα που έβγαζε χορεύοντας για να βοηθήσει άλλα παιδιά να αγοράσουν φαγητό ή να κουρευτούν.

«Ήταν καλό παιδί», είπε ο Σμιθ. «Θα βρισκόταν στο σιδηροδρομικό σταθμό της Νέας Υόρκης χρησιμοποιώντας τις προικισμένες από τον Θεό ικανότητες και το ταλέντο του».

Τα μέλη της οικογένειας του Τζόρνταν Νίλι είπαν ότι ο 30χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας αφού υπέστη την τραγωδία της δολοφονίας της μητέρας του όταν ήταν 14 ετών.

«Η αδερφή μου η Κρίστι δολοφονήθηκε το 2007, και μετά δεν ήταν ποτέ ο ίδιος», είπε η θεία του, Κάρολιν Νίλι, 40 ετών, στη New York Post.

Το 2007, η Κρίστι Νίλι, 36 ετών, στραγγαλίστηκε από τον σύντροφό της στο σπίτι της οικογένειας στο Νιου Τζέρσεϊ. Τα λείψανά της ανακαλύφθηκαν αργότερα σε μια βαλίτσα που πετάχτηκε από έναν αυτοκινητόδρομο στο Μπρονξ. Ο Νίλι κατέθεσε κατά τη διάρκεια της δίκης του δολοφόνου της μητέρας του.

Από τότε, είπε η Κάρολιν στην New York Post, ότι η οικογένεια τoυ είχε πρόβλημα με την πρόσβαση στις μονάδες ψυχικής υγείας ώστε να βοηθήσει τον ανιψιό της.

Σε έναν διαδικτυακό έρανο που διοργάνωσε η ίδια για να αντισταθμίσει τα έξοδα της κηδείας του, ανέφερε ότι παρά τους αγώνες του, παρέμεινε σταθερός στην αγάπη του για τον χορό.

«Λατρεύω τον ανιψιό μου Τζόρνταν Νίλι, ήταν ένας πολύ ταλαντούχος μαύρος που του αρέσει να χορεύει(..)», έγραψε η θεία του.

 

Οι υποστηρικτές του Τζόρνταν Νίλι, τον περιέγραψαν επίσης θετικά και είπαν ότι ήταν απλώς ένα άτομο που είχε άμεση ανάγκη.

«Ήταν καλός άνθρωπος, όχι επιθετικός ή βίαιος. Όλοι όσοι τον γνώριζαν το ξέρουν. Θα δεχόταν οτιδήποτε είχες – πολλοί από τους άστεγους εδώ κάτω είναι νηφάλιοι. Χρειάζονται τροφή ή στέγη ή ρούχα, όχι ναρκωτικά», είπε ο υπουργός Ρέι Τάρβιν στον Guardian κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Νίλι την Τετάρτη στο μετρό.

Ο Κρίστοφερ Τζόινερ, διευθυντής στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό The Bridge με έδρα το Μπρονξ, είπε στον Gothamist ότι μίλησε με τον Νίλι αρκετές φορές κατά τη διάρκεια εργασιών ενημέρωσης που είχαν σκοπό να οδηγήσουν άστεγα άτομα σε καταφύγια της πόλης.

«Ήταν ένας αξιοπρεπής άνθρωπος», είπε ο Τζόινερ. «Σίγουρα ένας τύπος με τον οποίο ανυπομονούσα να συνεργαστώ πιο στενά».

Ο Εσπινάλ συγκινήθηκε όταν μίλησε για τον αντίκτυπο του Νίλι στην κοινότητα: «Νομίζω ότι [αντιπροσώπευε] την ευτυχία παρά όλα τα άσχημα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή. Θέλω απλώς να ξέρουν όλοι ότι δεν ήταν κακό παιδί και ότι χρειάζεται δικαιοσύνη».

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;