Χάμιλτον: Μοιράστηκε την απάντηση του Αντετοκούνμπο για την αποτυχία - «Εμπνευσμένη»
«Ήμουν και εγώ σε αυτή τη θέση» και «σίγουρα ναι, δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις», δήλωσε ο πιλότος της Mercedes, λίγο πριν το γκραν πρι.

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα, Λιούις Χάμιλτον, προστέθηκε στη μακρά λίστα επωνύμων -ανάμεσά στους οποίους οι Κάρλο Αντσελότι, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, Στιβ Κερ, Τσαρλς Μπάρκλεϊ, Ντάρβιν Χαμ, Πάου Γκασόλ και Μαρία Σάκκαρη- που επικροτούν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για την απάντησή του στα περί «αποτυχίας» στη φετινή σεζόν.

«Ήμουν και εγώ σε αυτή τη θέση» και «σίγουρα ναι, δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις», δήλωσε ο πιλότος της Mercedes, λίγο πριν το γκραν πρι του Μαϊάμι, στη Φλόριντα.

Όταν ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς ρωτήθηκε εάν θεωρεί τη φετινή σεζόν του ήταν αποτυχημένη, λίγες στιγμές μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους Μαϊάμι Χιτ στα πλέι οφ του ΝΒΑ, έδωσε μία απάντηση που διαδόθηκε διεθνώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Ω Θεέ μου. Με ρώτησες το ίδιο και πέρυσι. Παίρνεις προαγωγή κάθε χρόνο στην δουλειά σου; (Όχι) Οπότε, κάθε χρονιά σου είναι αποτυχημένη; Κάθε χρόνο δουλεύεις προς έναν στόχο: Για να πάρεις προαγωγή, να φροντίσεις την οικογένειά σου, να φροντίσεις για το σπίτι σου. Δεν είναι αποτυχία, αλλά ένα βήμα προς την επιτυχία. Δεν θέλω να το κάνω προσωπικό με σένα, μιλάω γενικά», είπε απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο.

«Πάντα υπάρχουν βήματα. Ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιξε 15 χρόνια και κατέκτησε 6 πρωταθλήματα. Τα άλλα 9 χρόνια απέτυχε; Αυτό μου λες; Σε ρωτάω. Γιατί με ρωτάς κάτι τέτοιο; Είναι λάθος ερώτηση. Δεν υπάρχει αποτυχία στον αθλητισμό. Υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Κάποιες φορές είσαι μπορείς να πετύχεις, κάποιες όχι. Κάποιες φορές είναι η σειρά σου και κάποιες όχι. Αυτό είναι ο αθλητισμός. Δεν νικάς πάντα. Φέτος θα νικήσει κάποιος άλλος. Θέλουμε να επιστρέψουμε την επόμενη χρόνια και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Είχαμε 50 χρόνια χρόνια να κατακτήσουμε πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι. Ήταν 50 χρόνια αποτυχίας; Όχι, απλώς ήταν βήματα προς την επιτυχία. Κερδίσαμε ένα πρωτάθλημα, ελπίζω να κερδίσουμε άλλο ένα. Συγγνώμη δεν ήθελα να το κάνω προσωπικό. Πέρυσι δεν είχα το μυαλό να απαντήσω σωστά, αλλά θυμάμαι ότι με είχες ρωτήσει το ίδιο».

Ο Λιούις Χάμιλτον συνέκρινε τη δήλωση του “Giannis” με τη δική του θέση, εν μέσω των προσπαθειών της Mercedes να ανταγωνιστεί τη Red Bull.

«Την αναδημοσίευσα (σ.σ: την απάντηση του Αντετοκούνμπο) γιατί ένιωθα ότι ήμουν σε αυτή τη θέση» δήλωσε στο ESPN ενόψει ενός δικού του αγώνα.

«Μπορούσα να νιώσω την απογοήτευση, ήξερα ακριβώς πώς είναι. Όταν δουλεύεις για κάτι, η επιτυχία αποτελείται από τόνους αποτυχίας. Αποτυγχάνεις πολύ περισσότερο παρά πετυχαίνεις. Οι άνθρωποι απλώς εφησυχάζουν μερικές φορές, όταν σου κάνουν ερωτήσεις: «Πώς νιώθεις να αποτυγχάνεις;». Δεν υπάρχουν λάθη. Υπάρχουν μόνο μαθήματα, λέω συνέχεια. Δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις. Δεν είναι πώς πέφτεις, αλλά πώς σηκώνεσαι ξανά. Πώς πηγαίνεις, μέρα με τη μέρα, για να προπονηθείς, για να συνεχίσεις να προσπαθείς να φτάσεις, όπου κι αν προσπαθείς να φτάσεις. Νόμιζα ότι ήταν πραγματικά εμπνευσμένο, μιλούσε πολύ καλά, ήταν πολύ κομψό» πρόσθεσε ο Βρετανός «πιλότος» της Φόρμουλα Ένα.

«Το συναισθηματικό άγχος που περνάς όταν είσαι με μια ομάδα; Τα συναισθήματα, η σωματική φθορά. Πρέπει συνεχώς να προσπαθείς με όλες τις δυνάμεις σου. Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες θα ξέρουν πώς είναι. Είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να καταλάβουν» συμπλήρωσε ο Λιούις Χάμιλτον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;