Στέψη Καρόλου: Δώρο 10.000 δολαρίων από την Αυστραλία για απειλούμενο «ντροπαλό» παπαγάλο
«Η Αυτού Μεγαλειότης είναι σταθερά υπέρμαχος της προστασίας και βιωσιμότητας»

Η Αυστραλία κάνει δωρεά 10.000 δολαρίων σε οργάνωση για παπαγάλους, ως δώρο για τη στέψη του Καρόλου στο βρετανικό θρόνο.

Η κυβέρνηση υποσχέθηκε το ποσό στο πλαίσιο βοήθειας για την προστασία του απειλούμενου με εξαφάνιση «ντροπαλού κι ακριβοθώρητου» είδους πτηνού (Western Ground Parrot) προς τιμήν του μονάρχη.

Ο πρωθυπουργός, Άντονι Αλμπανέζε δήλωσε πως ήταν στην ευχάριστη θέση να τιμήσει την ενθρόνιση με μια εθνική δωρεά, καθώς «η Αυτού Μεγαλειότης είναι σταθερά υπέρμαχος της προστασίας και βιωσιμότητας».

Ο Πολ Γουέτιν, επικεφαλής της οργάνωσης Friends of the Western Ground Parrot στην οποία θα δοθεί το ποσό, δήλωσε πως η εξαγγελία του πρωθυπουργού «ήρθε εντελώς ξαφνικά».

Μέχρι πρότινος ο παπαγάλος απαντάτο σε όλη τη νότια παράκτια χερσόνησο της Δυτικής Αυστραλίας, από το Έσπερανς έως το Περθ, όμως σήμερα o πληθυσμός του έχει μειωθεί δραματικά, με λιγότερα από 150 άτομα στο εθνικό πάρκο Cape Arid, σε μια απομακρυσμένη γωνιά στα νοτιοανατολικά της Δυτικής Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αύξηση των αγριόγατων ως ακούσιο αποτέλεσμα του μαζικού κυνηγιού αλεπούδων τη δεκαετία του 1990, συνέβαλε στη δραματική μείωση του αριθμού του πτηνού – που έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία για τους αυτόχθονες Noongar που το γνωρίζουν ως Kyloring.

Επιπλέον, οι καταστροφικές πυρκαγιές που αποψιλώνουν τα δάση καθιστούν ευκολότερη λεία για αγριόγατες και αλεπούδες τον παπαγάλο που αδυνατεί να κρυφτεί σε φυλλωσιές και θάμνους.

Πηγή: Guardian

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;