Σεούλ: Φοιτητής έφαγε... έργο τέχνης αξίας 120.000 δολαρίων
Δήλωσε ότι το έκανε επειδή «πεινούσε».

Ένας νοτιοκορεάτης φοιτητής τέχνης που έφαγε μια μπανάνα που αποτελούσε μέρος ενός διάσημου έργου του ιταλού καλλιτέχνη Maurizio Cattelan δήλωσε ότι το έκανε επειδή «πεινούσε».

Ο Noh Huyn-soo βιντεοσκοπήθηκε να αφαιρεί θρασύτατα την μπανάνα, η οποία ήταν κολλημένη με μονωτική ταινία σε έναν τοίχο στο Μουσείο Τέχνης Leeum στη Σεούλ, να την ξεφλουδίζει και να την τρώει μπροστά στους έκπληκτους θεατές, προτού επανακολλήσει τη φλούδα της μπανάνας στον τοίχο χρησιμοποιώντας την ίδια ταινία και να φύγει με ένα χαμόγελο ικανοποίησης.

Το περιστατικό καταγράφηκε από έναν φίλο του Noh, φοιτητή στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ, και διήρκεσε πάνω από ένα λεπτό.

Σύμφωνα με τον Guardian όταν το μουσείο ρώτησε τον Noh γιατί έφαγε την μπανάνα, εκείνος απάντησε ότι πεινούσε αφού είχε παραλείψει το πρωινό του, σύμφωνα με την Korea Herald. Αργότερα δήλωσε στον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό KBS ότι σκέφτηκε ότι «η καταστροφή ενός έργου σύγχρονης τέχνης θα μπορούσε επίσης να [ερμηνευτεί] ως έργο τέχνης και ότι «του ήρθε η ιδέα να επανακολλήσει τη φλούδα ως “αστείο”».

Και πρόσθεσε: «Σκέφτηκα ότι θα ήταν ενδιαφέρον … δεν είναι κολλημένο εκεί για να το φάνε;».

Ο Cattalan, γλύπτης και καλλιτέχνης με έδρα τη Νέα Υόρκη, φέρεται να ενημερώθηκε για το περιστατικό και απλά απάντησε: «Κανένα πρόβλημα».

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;