Παν. Πατρών: Σεμινάριο στη Νοηματική γλώσσα - Κοινότητα κωφών
Πανεπιστήμιο Πατρών: Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το προσφερόμενο e-learning.

Περιγραφή: Νέος κύκλος  της πρώτης πανεπιστημιακής εξ αποστάσεως επιμόρφωσης στη Νοηματική από το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκινάει στις 08 Μαΐου.

Το εξ αποστάσεως πανεπιστημιακό πρόγραμμα – σεμινάριο έχει την σφραγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΕΚΕΚ μαζί με το πρώτο εξ αποστάσεως ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Αυτισμό το οποίο δέχεται καθημερινά δεκάδες αιτήσεις.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών εξειδικεύεται χρόνια στην  Ε.Ν.Γ. καθώς έχει την μονάδα αγωγής Κωφών που εντάσσεται στο Τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας (πρώην Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης)”.

Το πρόγραμμα της νοηματικής γλώσσας – κοινότητα κωφών έχει διάρκεια 2 μηνών (120 ώρες).

Το σεμινάριο του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιεί μία πρώτου επιπέδου προετοιμασία (“entry level”) στον ενδιαφερόμενο. Όσοι/ες επιθυμούν να λάβουν πιστοποίηση επάρκειας ΕΝΓ θα πρέπει να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην ΕΝΓ.

Το πρόγραμμα είναι συνολικής αρθρώνεται σε δύο μέρη:

Α) Στο πρώτο μέρος οι επιμορφούμενοι έρχονται σε επαφή με τις έννοιες της κοινωνίας, της κοινότητας και της κουλτούρας των Κωφών
Β) Στο δεύτερο μέρος οι επιμορφούμενοι εξοικειώνονται με το βασικό λεξιλόγιο της νοηματικής γλώσσας και αναπτύσσουν βασικές δεξιότητες επικοινωνίας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Το σεμινάριο του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιεί αποτελεί μια πρώτου επιπέδου εισαγωγή στη Νοηματική

Αρμόδιος φορέας εξετάσεων και πιστοποίησης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) είναι η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ).

Κόστος

  • Μόνο 170 ευρώ για αιτήσεις που θα πραγματοποιηθούν έως 28 Απριλίου
  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τους εγγεγραμμένους του ΕΚΕΚ υπάρχει έκπτωση στα 140 ευρώ!

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται στις ακόλουθε ομάδες ενδιαφερομένων:

Α) Σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και όλων των βαθμίδων οι οποίοι/ες ενδιαφέρονται να εξοικειωθούν με θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση των κωφών μαθητών, να γνωρίσουν την κοινότητα Κωφών, να γνωρίσουν τη νοηματική γλώσσα και να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες επικοινωνίας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Β) Σε αποφοίτους/ες ΑΕΙ-ΤΕΙ οι οποίοι/ες επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του/της εκπαιδευτικού και θέλουν να εξοικειωθούν με θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση των κωφών μαθητών, να γνωρίσουν την κοινότητα Κωφών, να γνωρίσουν τη νοηματική γλώσσα και να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες επικοινωνίας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Γ) Φοιτητές ΑΕΙ ή/και κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να ευαισθητοποιηθεί και να αναπτύξει τις γνώσεις του σε θέματα σχετικά με την εκπαίδευση των κωφών μαθητών, να γνωρίσει την κοινότητα Κωφών, να γνωρίσει τη νοηματική γλώσσα και να αποκτήσει βασικές δεξιότητες επικοινωνίας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Δ) Σε όσους θέλουν να δώσουν εξετάσεις για την επάρκεια και προετοιμαστούν σωστά για να έχουν επιτυχή αποτελέσματα

ΣΚΟΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα στοχεύει στο να έλθουν σε επαφή οι εκπαιδευόμενοι με: α) τις βασικές έννοιες της κώφωσης/βαρηκοΐας και τα μοντέλα προσέγγισης της αναπηρίας β) τις βασικές έννοιες που σχετίζονται με την κοινότητα των Κωφών, γ) με βασικές έννοιες και στοιχεία που σχετίζονται με τη νοηματική γλώσσα και δ) να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες επικοινωνίας στη νοηματική γλώσσα.

  • Ημ. Έναρξης: 08/05/2023
  • Εγγραφές έως: 28/04/2023

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;