Μύκονος: 500 ευρώ πρόστιμο αντί για 22 εκατ. για αυθαίρετα με έναν όρο
Συλλήψεις για οικοδομικές εργασίες σε αρχαιολογική περιοχή

Τις τελευταίες ημέρες η Μύκονος κατεδαφίζεται και τα πρόστιμα για την ανέγερση αυθαίρετων κατασκευών πέφτουν βροχή.

Την Παρασκευή επεβλήθη πρόστιμο ύψους 33 εκατ. ευρώ σε beach bar στην περιοχή Πάνορμος της Μυκόνου.

Τα 22,5 εκατ. ευρώ αφορούν το πρόστιμο για την ανέγερση των αυθαίρετων κατασκευών και επιπλέον 11 εκατ. ευρώ αφορούν σε πρόστιμο διατήρησης της αυθαίρετης κατασκευής στη Μύκονο.

Εν τέλει, αν οι επιχειρήσεις κατεδαφίσουν έως τις αρχές Μαΐου το σύνολο των παράνομων κατασκευών τους, τότε θα πληρώσουν πρόστιμο μόλις 500 ευρώ. Η δυνατότητα αυτή δίνεται με νέα νομοθετική διάταξη, που θέσπισε προ δεκαπενθημέρου το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Οι δύο επιχειρήσεις ήδη κατέθεσαν στην Υπηρεσία Δόμησης Σύρου αίτημα να προβούν αυτοβούλως στην κατεδάφιση, σύμφωνα με το kathimerini.gr

Στα τέλη Μαρτίου, στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος (ν. 5037/23) και καθώς ήδη είχε προκύψει η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, προβλέφθηκε ένας νέος μηχανισμός για ταχύτερη καταγραφή πολεοδομικών (και άλλων) παρανομιών. Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε στους επιθεωρητές Περιβάλλοντος η δυνατότητα να συμμετέχουν σε μεικτά κλιμάκια ελέγχου, τα οποία θα ελέγχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις κατ’ εντολήν του εκάστοτε γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού.

Μύκονος: Συλλήψεις για οικοδομικές εργασίες σε αρχαιολογική περιοχή

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται στη Μύκονο οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης, στον απόηχο του ξυλοδαρμού αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, που ερευνούσε το θέμα.

Μετά τις τέσσερις συλλήψεις την περασμένη Δευτέρα, και την Τετάρτη, από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παράνομες οικοδομικές εργασίες.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, με τη συνδρομή κλιμακίου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, προέκυψε ότι οι δράστες προέβαιναν σε παράνομες εργασίες εντός ορίων χαρακτηρισμένης αρχαιολογικής περιοχής.

Επίσης, στους χώρους της επιχείρησης όπου ενεργούσαν οι αλλοδαποί διαπιστώθηκαν παραβάσεις πολεοδομικού χαρακτήρα, καθώς και παραβάσεις που εμπίπτουν στο Νόμο περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου. Για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις ενημερώθηκαν οι συναρμόδιες Υπηρεσίες.

 

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;