Εκλογές 2023: Συνεδριάζει η Διακομματική Επιτροπή για το debate
Τα κόμματα που θα λάβουν μέρος στις εκλογές

Σήμερα συνεδριάζει η διακομματική επιτροπή, που μεταξύ άλλων θα συζητήσει τους όρους διεξαγωγής του τηλεοπτικού debate των πολιτικών αρχηγών, λίγο πριν από τις εκλογές 2023.

Η Διακομματική Επιτροπή συγκροτήθηκε με στόχο την υποβολή προτάσεων για την εφαρμογή των διατάξεων της εκλογικής νομοθεσίας και θα συνεδριάσει υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού. Το debate για τις εκλογές 2023 εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο ανοιχτής πολιτικής αντιπαράθεσης.

Τα κόμματα θα ορίσουν εκπρόσωπο ο οποίος θα συμμετέχει στις διαβουλεύσεις για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου με βάση τα τελευταία ποσοστά του κάθε σχηματισμού ενώ θα καθοριστούν και οι περιορισμοί στις εμφανίσεις των υποψηφίων στα ΜΜΕ. Από τους περιορισμούς εξαιρούνται οι πρόεδροι ή αρχηγοί κομμάτων και οι υποψήφιοι βουλευτές Επικρατείας.

Πόσα κόμματα θα λάβουν μέρος στις εκλογές 2023

Υπενθυμίζεται, ότι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έληξε η προθεσμία για την υποβολή στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου των δηλώσεων των ονομάτων, των εμβλημάτων κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων που προτίθενται να λάβουν μέρος στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η συμμετοχή των κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ την αντίστοιχη των περασμένων βουλευτικών εκλογών του 2019.

Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης είχαν υποβληθεί 47 συμμετοχές κομμάτων, συνασπισμών κομμάτων αλλά και μεμονωμένων υποψηφίων.

Το κόμμα «Έλληνες» του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη τελικά υπέβαλε δήλωση συμμετοχής στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου λήγει η προθεσμία για τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, δηλαδή ποιοι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές σε κάθε κόμμα και την ερχόμενη Τρίτη, στις 2 Μαΐου, θα γίνει η ανακήρυξη των συνδυασμών και συνδυασμών κομμάτων.

Μάχη για το debate των πολιτικών αρχηγών

Εν τω μεταξύ, έντονη είναι η διαφωνία σε σχέση με τη διεξαγωγή debate ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς.

Η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί να γίνει debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να γίνει ένα ακόμα debate, μόνο με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα.

Το Μαξίμου δεν συμφωνεί με τη συγκεκριμένη πρόταση αφού επισημαίνει ότι Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν αντιπαρατεθεί στη Βουλή για πάνω από 100 ώρες.

Το ΠΑΣΟΚ είναι θετικό για «τη διεξαγωγή debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων, που εκπροσωπούνται στο ελληνικό κοινοβούλιο, προκειμένου οι πολίτες να συγκρίνουν προγραμματικές θέσεις και προτάσεις».

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;