Τέμπη: Μεγάλες ευθύνες ρίχνει το πόρισμα σε πολιτική ηγεσία και ΟΣΕ
Kαταπέλτης το πόρισμα για την τραγωδία των Τεμπών που παρέλαβε χθες (18/4) ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Kαταπέλτης το πόρισμα για την τραγωδία των Τεμπών που παρέλαβε χθες (18/4) ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα των Εμπειρογνωμόνων που εξέτασαν τα αίτια της θανατηφόρας σύγκρουσης στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 57 επιβάτες οι ειδικοί εντοπίζουν σωρεία λαθών σε ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΡΑΣ και Hellenic Trains. Φυσικά δεν απουσιάζουν οι ευθύνες στον σταθμάρχη αλλά και στην ανύπαρκτη εκπαίδευσή του.

Ειδικότερα, στα χέρια του Γιώργου Γεραπετρίτη και της κυβέρνησης βρίσκεται από την Τρίτη το πόρισμα της τριμελούς επιτροπής που συστάθηκε για την τραγωδία στα Τέμπη. Το συγκεκριμένο πόρισμα θα δοθεί στα κόμματα αλλά και στις εισαγγελικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση στη Λάρισα, ενώ οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το πολυσέλιδο πόρισμα – σχεδόν 230 σελίδων – να κάνει επιμερισμό των ευθυνών με τελικό αποδέκτη τους πολιτικούς προϊσταμένους και εν τέλει τις σοβαρές παραλείψεις της κυβέρνησης.

Παράλληλα, εντοπίζονται ευθύνες για την τραγωδία σε ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΡΑΣ, στην Hellenic Train, ενώ διαπιστώνονται τραγικά λάθη στην πλευρά του σταθμάρχη.

Επίσης, μέσα στο πόρισμα γίνεται αναφορά πως πρέπει άμεσα να υπάρξει εκσυγχρονισμός του Σιδηροδρόμου στην Ελλάδα γιατί διαπιστώνονται χρόνιες παθογένειες. Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι χρειάζονται ριζικές αλλαγές μεταξύ των οποίων στις μετατάξεις, να αλλάξουν τα όρια ηλικίας και να γίνουν σημαντικές αλλαγές στην εκπαίδευση του προσωπικού κάτι που δεν έγινε το προηγούμενο διάστημα.

 

 

 

Πηγή Κεντρικής Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;