Σουδάν: Θρίλερ με τους Έλληνες τραυματίες - Επίθεση στο νοσοκομείο που βρίσκονται
Σουδάν: Έχουν χαθεί τα ίχνη του ασθενοφόρου που είχε σταλθεί να τους παραλάβει

Η κατάσταση στο Σουδάν παραμένει έκρυθμη με ανησυχία να έχει προκληθεί με τις τελευταίες πληροφορίες που αναφέρουν πως έχει γίνει επίθεση στο νοσοκομείο όπου βρίσκονταν οι δύο Έλληνες τραυματίες.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι Έλληνες υπήκοοι νοσηλεύονται από την ημέρα που επιχείρησαν να το «σκάσουν» από τον ελληνορθόδοξο ναό στη Χαρτούμ και τραυματίστηκαν από ρουκέτα. Ο μητροπολίτης Νουδίας, Σάββας, ενημέρωσε μέσω του ΣΚΑΪ, πως το νοσοκομείο δέχθηκε επίθεση την Τρίτη (18/4) και σήμερα είχαν τοποθετηθεί σε καροτσάκια στην είσοδο.

Έχε εστάλη ένα ασθενοφόρο για να τους παραλάβει και να τους μεταφέρει σε ασφαλή χώρο της ελληνικής κοινότητας. Όμως, σύμφωνα με τον μητροπολίτη, έχουν χαθεί τα ίχνη του ασθενοφόρου και παραμένει άγνωστο εάν τελικά παρέλαβε τους τραυματίες.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σχετικά για την τύχη τους και πού βρίσκονται. Ο μητροπολίτης σημείωσε πως:

«Το νοσοκομείο χτυπήθηκε χθες και σήμερα τους έχουν σε καροτσάκια στην είσοδο του νοσοκομείου. Ήταν να τους παραλάβει κάποιο ασθενοφόρο να τους φέρει εδώ, αλλά χάσαμε την επαφή με το ασθενοφόρο, δεν ξέρουμε τι έχει γίνει» 

 

Οι δύο άνδρες φέρουν τραύματα στην κοιλιακή χώρα και τα πόδια, αλλά δεν έχουν υποβληθεί στις απαραίτητες επεμβάσεις διότι δεν υπάρχει διαθέσιμος γιατρός.

Σε ό,τι αφορά τα 15 άτομα που παραμένουν εγκλωβισμένα στον ναό, φαίνεται πως παραμένουν σε καλή κατάσταση και έχουν προμήθειες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ελληνική Μονάδα Διαχείρισης Κρίσης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον διεθνή Ερυθρό Σταυρό για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και στέλνουν βοήθεια.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;