H NASA του έριξε άκυρο και εκείνος έφτιαξε μια εταιρεία πυραύλων αξίας 1,8 δισ. δολαρίων
Το 2009, έγινε η πρώτη ιδιωτική εταιρεία του Νοτίου Ημισφαιρίου που έφτασε στο διάστημα.

Ο Νεοζηλανδός Peter Beck, είχε από μικρός ένα όνειρο: Να στείλει ένα πύραυλο στο διάστημα. Ήταν τόσο αφοσιωμένος στο στόχο του, που αποφάσισε αντί να πάει στο πανεπιστήμιο, να εργαστεί δίπλα σε έναν κατασκευαστή εργαλείων, για να αποκτήσει εμπειρία, με όραμα να καταφέρει να εργαστεί για την NASA.

Ο Beck, πίστευε πως αυτό, σε συνδυασμό με μία σειρά από πειράματα που είχε πραγματοποιήσει, ήταν αρκετά για να εξασφαλίσει μία πρακτική στη NASA ή σε εταιρείες όπως η Boeing, ωστόσο όταν πήγε από εκεί το 2006, τον συνόδευσαν έξω από τα κτίρια, όπου στεγάζονταν τα εργαστήρια πυραύλων.

«Εκ πρώτης όψεως, ήμουν ένας ξένος υπήκοος που επισκέφτηκε μια βάση της Πολεμικής Αεροπορίας και έκανε ένα σωρό ερωτήσεις σχετικά με πυραύλους – αυτό δεν φαινόταν καλό», είπε ο Beck, ο οποίος τώρα είναι 45 ετών, στο CNBC.

Ωστόσο, μέσα από αυτή τη διαδικασία, έμαθε ότι λίγες εταιρείες κατασκεύαζαν στην πραγματικότητα αυτό που ήθελε να κατασκευάσει: ελαφρούς πυραύλους για τη μεταφορά μικρών δορυφόρων. Κατά την πτήση της επιστροφής στη Νέα Ζηλανδία, σχεδίασε τη μελλοντική του startup, σχεδιάζοντας ακόμη και ένα λογότυπο σε μια χαρτοπετσέτα.

Ο Beck ξεκίνησε την εταιρεία, Rocket Lab, αργότερα την ίδια χρονιά. Το 2009, έγινε η πρώτη ιδιωτική εταιρεία του Νοτίου Ημισφαιρίου που έφτασε στο διάστημα. Σήμερα, είναι μια εισηγμένη εταιρεία με έδρα το Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια με κεφαλαιοποίηση 1,8 δισ. δολαρίων. Μάλιστα, ολοκλήρωσε περισσότερες από 35 εκτοξεύσεις στο διάστημα, συμπεριλαμβανομένου ενός δορυφόρου της NASA με προορισμό το φεγγάρι πέρυσι.

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;