Αποχαιρετισμός, κι έπειτα... Κάθαρσις (;)
Ο αποχαιρετισμός μπορεί να βοηθήσει στο να δεις καθαρά, τι αξίζει και τι όχι, ποιος είναι αληθινά Εκεί και ποιος όχι. Στην Κάθαρση.

Όλα ξεκίνησαν μακριά και πολύ βαθιά, εκεί που παγιώνονται απόψεις, συναισθήματα, αξίες. Αλλά και η πλήμνη όλων, η αυτοεικόνα μας. Περίεργο όμως που αυτά θα συνδεθούν με έναν αποχαιρετισμό που θα έρθει αίφνης στη ζωή μας και θα μας ταράξει.

Αυτός, λοιπόν, μεταμφιεσμένος σε περίεργο καβαλιέρο, μας προσκαλεί σε χορό, αλλά τις περισσότερες φορές, βίαια κι αυθαίρετα μας αρπάζει. Εμείς, είτε έχουμε χορέψει ξανά μαζί του, είτε όχι, νιώθουμε κάθε φορά πρωτόγνωρα.

Κάθε ψυχή αυτού του πλανήτη που καλείσαι να αποχαιρετίσεις, σε χρωματίζει διαφορετικά και μοναδικά. Μπορείς να βρεις ομοιότητες; Τι γίνεται με τις διαφορές;

Το ίδιο ισχύει και με τις καταστάσεις που εμφανίζονται σε περιόδους και φάσεις ζωής. Κι εδώ παρατηρούμε ασκαρδαμυκτί τη Συνήθεια να μας εμποδίζει να αποχαιρετίσουμε. Ε, θα έχει κι αυτή τους λόγους της…Τη δουλειά της κάνει άλλωστε! Ας μην την κατακεραυνώσουμε (τουλάχιστον όχι στην αρχή).

Έρχεται η στιγμή που καλείσαι να αποχαιρετίσεις τον άνθρωπο και το ζώο που αγαπάς. Δε θα ξεχάσεις ποτέ. Θα σε γδέρνει πάντα η πληγή. Πόσο δε μάλλον όταν αισθάνεσαι πως δεν έμαθε όσα ήθελες να ξέρει, δε ζήσατε μαζί όσα ήθελες (ιδανικά, θέλατε). Πονάει, έφυγαν ενώ δεν έπρεπε!

Τι γίνεται όμως με τους αποχαιρετισμούς που εκούσια επιλέγεις; Συνειδητά αποχωρίζεσαι. Μπορεί να τιτανο-προσπάθησες να το αποτρέψεις, αλλά αυτός εν τέλει να ήταν η μόνη λύση. Όταν προδίδεσαι, χάνεσαι κι εν τέλει απορείς…Όταν προσπαθείς να καθαρίσεις, αλλά επιμένουν να ρίχνουν απορρίματα…

Εκεί, ο αποχαιρετισμός μπορεί να βοηθήσει στο να δεις καθαρά, τι αξίζει και τι όχι, ποιος είναι αληθινά Εκεί και ποιος όχι. Στην Κάθαρση.

Αποχαιρέτα λοιπόν την Αλεξάνδρεια που φεύγει, όπως είπε ο σπουδαίος Καβάφης στο έργο του “Απολείπειν ο θεός Αντώνιον”. Και ετοιμάσου για την Κάθαρση που έρχεται, θα προσθέσω εγώ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 4